Menu

Fanatiske muslimer?

fanatiske-muslimer

Åbent brev til Ritzau: Hvor meget skal der til, for at et nyhedsbureau kan betegne en gruppe mennesker som "fanatiske"?

Kære Ritzau,

I en pressemeddelelse 17. februar fortæller I blandt andet, at Naser Khader for nyligt blev »chikaneret af fanatiske muslimer i Brøndby«.

Jeg har svært ved at forstå hvad der får jer til at benytte det ekstremt ladede ord »fanatiske«. Så vidt jeg kan se, drejer det sig om denne historie, fra december 2010:

http://www.bt.dk/danmark/naser-khader-godt-jeg-har-mine-livvagter

Her fremgår det, at Khader har deltaget i et debatmøde om integration, hvor stemningen blev kørt så højt op, at omkring 20 deltagere forlod mødet i vrede. Da de gik, råbte de »Allah er stor! Islam er stor!«.

Ifølge Khader var personerne højlydte og negative, de gik ind og ud af lokalet og deres telefoner ringede under mødet. Han skrev også på Facebook at han var glad for at have sine livvagter den aften, hvilket han dog ikke har lyst til at uddybe over for BT, ud over at han siger at  det på en eller anden måde var ubehageligt at forlade området bagefter.

Det er selvfølgelig noget skidt. Men hvor kommer det »fanatiske« ind?

»Gud er stor« (Allah-u-Akbar) er en all-round sætning, der benyttes i utroligt mange forskellige sammenhænge. At nogen bruger det i forbindelse med at de er sure og går fra et debatmøde, syntes jeg ikke rigtigt er nok til at stemple dem som »fanatiske«.

Jeg har derfor to spørgsmål:

1) Kan i stå inde for jeres brug af ordet »fanatisk«, eller var det en smutter?

2) Hvis i kan stå inde for det, vil jeg være taknemmelig hvis i kunne give  mig en uddybning for jeres brug af ordet. Det er muligt at i har kendskab til aspekter af sagen som jeg har overset.

Venlig hilsen Kasper

 

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?