Menu

Svar på tiltale om 'fanatiske muslimer'

alt

Jeg skrev tidligere et indlæg om nyhedsburauet Ritzaus brug af ordet »fanatisk«. Nu har jeg fået et svar fra journalisten der skrev den pågældende tekst.

Jeg takker for svaret, som kan ses herunder. Mine egne kommentarer henviser jeg til kommentarfeltet.

Kære Kasper Hvid Rasmussen

Tak for din henvendelse om min historie. Udgangspunktet er en tværreligiøs kampagne om dialog og tolerance, som Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen står bag sammen med Muslimernes Fællesråd og Mosaisk Trossamfund. Kampagnen beskrives den 17. februar på Berlingske Tidendes forside. Derfor interviewede jeg Søren Espersen, Dansk Folkeparti, og Naser Khader, Det Konservative Folkeparti om deres holdning. Mens Søren Espersen mener, at især jøder er udsat for muslimsk chikane, så forklarer Naser Kader, at chikanen fra "fanatiske muslimer" (hans ord) også omfatter liberale muslimer (hans ord) udover jøder og kristne.

Da jeg gengiver Naser Khaders ord, er der 1) ikke tale om en smutter.  Naser Khader beskrev overfor mig sin oplevelse i Brøndby som meget ubehagelig chikane. Desuden fortæller han, at han ikke kan færdes frit i Vollsmose eller Nørrebro, fordi "fanatiske muslimer" chikanerer ham. Hvis vi lægger hans beskrivelse af tilhørernes opførsel i Brøndby til grund fra dit link (fra B.T. 8/12 2010), så vil jeg beskrive deres opførsel som "fanatisk" 2). Samme ord ville jeg bruge, hvis kristne, jøder, ateister eller andre personer opførte sig på samme måde overfor en deltager ved et offentligt debatmøde,

Med venlig hilsen

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?