Menu

DF: Forbyd paraboler i Vollmose

 

Dansk Folkeparti mener, at parabolantenner i områder som Vollmose i Odense bør forbydes. Det er klokkeklart i strid med ytringsfriheden, siger Cepos.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, er parat til at forbyde parabolantenner i ghettoområder som Vollmose i Odense. Hun mener at statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke går langt nok i forhold til værdipolitik, som et led i partiets værdikamp mod islam.

"Skal det f.eks være tilladt, at Vollsmose er plastret til med parabol-antenner, som peger mod den mellemøstlige verden? Jeg ved godt, det er meget forbud, men det er nødvendigt. Fjern parabolerne," siger Pia Kjærsgaard til Berlingske Tidende.

Men det er klokkeklart i strid med ytringsfriheden, ifølge chefjurist i den liberale tænketank Cepos, Jacob Mchangama. Han undrer sig over at Dansk Folkeparti kæmper for at afskaffe racismeparagraffen, men samtidig vil forbyde parabolantenner.

"Det er i strid med ytringsfriheden. Totalt urealiserbart og selvmodsigende," siger Jacob Mchangama til Jyllands-Posten.

Også på Christiansborg vækker forslaget stor undren. Den radikale næstformand, Morten Østergaard, mener, at forslager hører hjemme i Kina.

"Det strider mod hele den danske oplysningstradition, at man vil styre, hvad folk får ind i hovedet frem for at sørge for, at de forholder sig kritisk til alt, hvad de hører," udtaler Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

Enhedslistens gruppeformand Per Clausen går et skridt videre, og sammenligner forslaget med tilstande i Kinas naboland.

"Pia Kjærsgaards forslag er et hidtil uset forsøg på at kombinere nordkoreanske tilstande med ekstrem sindelagskontrol og et apartheidlignende system, hvor særligt udvalgte borgere systematisk diskrimineres og isoleres," siger Per Clausen, og forventer at statsministeren tager klar afstand fra Pia Kjærsgaards forslag.

 

Last modified onMonday, 08 November 2010 21:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?