Menu

Nazister i Husets Biograf

khr-nazi

Husets Biograf tager i oktober hul på en helt ny månedlig filmserie: Freedom of Speech Wars. Serien bliver skudt igang med et noget kontroversielt emne: nynazisters ret til at demonstrere.

 

Filmskaberen Tom Palazzolo skabte i 1976 dokumentaren Marquette Park I, hvor vi som seer får lov at følge en nynazistisk demonstration indefra. Det er sjældent at man får lejlighed til at følge nynazistisk politisk aktivitet på klos hold. Meget af det minder om så meget andet poltisk aktivitet, skønt der bliver fyret enkelte lidt uheldige udtalelser af. I 1980 skabte Palazzolo Marquette Park II, hvor han atter filmer en nynazistisk demonstration. Denne gang rettede han sit fokus på de pressefolk der dækker begivenheden. Vi får også at se hvordan demonstrationen skildres i den officielle nyhedsdækning. Filmene giver et meget direkte indblik i datidens ny-nazistiske bevægelse. Men til trods for den åbenlyse autenticitet, ligner nogle af de ny-nazistiske aktivister faktisk de over-the top skildringer af white trash nazi-freaks man kan støde på i tidlige B-film, så som Troma's Surf Nazis Must Die. Derudover ligner det så meget andet politisk aktivitet, med småsnak, salg af T-shirt og brok over chikane fra myndighederne. Filmene kan godt virke noget ubehagelige, f.eks. når en sød lille dreng spontant udbryder »White power, buddy!«. En anden sekvens der brænder sig fast er nidstirringen mellem en sort mand og en af de betjente der beskytter ny-nazisterne.

Skal ny-nazister have lov at demonstrere? Øh, jo da!

Men det er noget billigt for mig at være frisindet. Jeg er jo ikke ligefrem selv en af de sorte nytilflyttere, som ny-nazisterne demonstrerede imod.

THE FREEDOM OF SPEECH WARS:

Marquette Park I + Marquette Park II

Begge film er i 16 mm. Showet introduceres af biografens primus motor, filmsamleren Jack Stevenson.

TID: Onsdag den 12 Oktober 19:30

STED: Husets Biograf, Magstræde 14, 2. sal

PRIS: 50,-

BILLET-RESERVATION: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(Udover den spritnye Freedom of Speech Wars -serie har Husets oktober-program også en animatronic-festival, et halloween-show og andet godt. Tjek programmet her.)

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?