Menu
  • Category: SHansen
  • Written by Margrethe Rasmussen
  • Hits: 50945

Frem og tilbage med saft og kage

alt

Hvad pokker fejler de inde på på Christiansborgs blå stue, siden de gang på gang ses gå totalt amok over saft og kage.

I sidste uge fik den tidligere privat plejehjemsleder Thyra Frank fra Liberal Alliance, ryddet samtlige af landets avisforsider, med en lettere opdaterede version af Dansk Folkepartis kage og saft historie. Dansk Folkeparti sprang dog også med på safvognen, det kan man læse om i Politikens artikel fra sidste uge.

Sådan Thyra !

Så fik du breaket på samtlige af landets avisforsider og du har helt ret, det er  for dårligt at detajlstyre saftevand på plejehjem . Men det er endnu dårligere at ældre –mange af dem fejlenæret, i mange år har kunne drikke løs af den varme, klamme og sikkert billige saftevand, der i store plastiskkander  har stået klar til dem every f.... day , ude på landets mange blege laksefarvet plejehjemsgange.

Saftevand er sgu ikke livskvalitet og slet ikke hvis saften er fyldt af farvestof, kunstigt sødemiddel eller tilsat kilovis af usundt sukker og hældt på kande af triste koner i  jobaktiverings cirkus.

Undersøgelser har vist, at 60 procent af alle ældre på plejehjem er underernærede.

Livskvalitet er at få besøg af sin familie, der  laver kaffe og har købt en lækker kage med . Måske en fra de nye smarte og hippe bagerier , der aldrig har saftvand på kande. Men hvor er familien henne ?

Livskvalitet er at rulle ud med sin rollator, godt pakket ind i en blød jakke og varme sko og tage sig en smøg eller to, sammen med en veninde, imens  plejehjemsassistenten lufter ud på ens værelse. Men hvor er friheden og råderummet til den slags blevet af ?

Livskvalitet er at holde avis, have råd til indkøb af bøger og en tur i biffen engang i mellem. Men hvem tænker på den slags rettigheder?

Livskvalitet er at vide at hvis man bliver alvorligt syg, så kan man være sikker på at man ikke bliver efterladt med tung ble i 24 timer og en defekt kaldealarm. Men hvor er den politiske debat og lovgivning i den slags sager blevet af ?

Livskvalitet er retten til en værdig afslutning på sit liv som medborgere i et af verdens fineste demokratier.

Livskvalitet for de fleste ældre på plejehjem, finder man derfor ikke i  plastiskkanden fyldt med  billigt saftevand, det handler om noget helt andet.

Det handler om mere nærvære, sund mad, et dagligt bad, familiebesøg, økonomisk råderum med plads også til at fejre jul, mobilitet og adgang til rette lægehjælp og pleje, noget som hverken Thyra Frank eller mange andre politikere fra den nye blå opposition inde på Christiansborg gider at gå op i for alvor. De vil heller snakke om kage og saftevand eller lommetørklæder, ups mente hovedtørklæder.

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?