Logo
Print this page

Veteraner i ledtog med højreekstremist bag grov chikane af Veteran Partiet

Foto: HOK

Efter Netavisen P77s afsløring af støttegruppen Krigsveteraner og Pårørendes samarbejde med lederen af den stærkt antimuslimske forening SIAD, har formanden for det danske Veteran Parti Jimmy Bartholdy Heüser offentligt taget afstand fra krigveteraners samarbejde med politiske ekstremister af alle slags. Nu udsættes hans parti for grov chikane af foreningen Krigsveteraner og Pårørende.

I artiklen Danske soldater hjem til krig mod islam kunne P77 fortælle, hvordan den private støtteforening Krigsveteraner og Pårørende har indgået et samarbejde med formanden for den omstridte stærkt antimuslimske forening Modstandsbevægelsen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), Anders Gravers, der på sin hjemmeside skriver Danmark er i krig med muslimer og Islam.

SIAD opererer på den yderste højrenationale fløj i Danmark og er gentagne gange sat i forbindelse med det national-ekstremistiske miljø både herhjemme og i udlandet. Gravers har også stiftet partiet Stop Islamisation of Europe (SIOE), der har kontakt til store dele af Europas yderste højrefløj og samarbejder med den voldelige gruppe English Defense Leauge i et paraply netværk kaldet The European Freedom Initiative.

På trods af at støtteforeningen Krigsveteraner og Pårørende i deres vedtægter oplyser at foreningen er apolitisk, har de valgt at gøre Anders Gravers til formand for foreningens afdeling i Aalborg. Beslutningen blev ifølge flere medlemmer fra Krigsveteraner og Pårørende truffet ved en demokratisk afstemning i foreningen.

P77s afsløring vækker foragelse i det danske forsvars og veteranmiljø. En af dem som undrer sig er formanden for det danske Veteran Parti Jimmy Bartholdy Heüser.

Jimmy Bartholdy er selv krigsveteran og har blandt andet som FN-soldat brugt mere end ti år af sit liv på at kæmpe for bedre forhold for hjemvendte danske soldater. I 2009 stiftede han enkeltsagspartiet Veteran Partiet, der først nåede at blive godkendt til valg fem dage før sidste kommunevalg  og derfor næsten ingen stemmer fik. Men partiet har skabt en aktiv dialog mellem veteranmiljøet på den ene side og folketingets partier og udvalg på den anden.

Veteran Partiets mærkesag og er et dansk Veteran Institut for veteraner og deres pårørende, med lønnet professionel arbejdskraft,efter en 10 år gammel hollandsk model, der har vist sig at fungere rigtigt godt. Et dansk Veteran Insitut vil ifølge Jimmy Bartholdy Heüser gavne veteraner, som står i en situation hvor de risikerer psykologisk tvangsbehandling, fordi de ikke magter at få deres hverdag til at hænge sammen. Her vil et dansk Veteran Institut kunne tilbyde veteranerne frivilig hjælp i nært samarbejde med professionelle psykologer, med banker og forskellige sociale instanser. Samtidig vil viden om veteranernes behov blive samlet på ét sted, så hjælpen og veteranpolitikken hele tiden kan gøres bedre.

Målet med Veteran Partiet er at opnå bredt forlig om et dansk Veteran Institut, med alle partier hvis det er muligt. Men kampen er lidt op ad bakke, som Jimmy Bartholdy fortæller. Blandt andet kan det være svært at få svar fra de politiske partier.

»Jeg har haft tre foretrædender i Folketinget for at skabe en dialog med partierne omkring det støtte-, support- og videnscenter som et Veteraninstitut vil være. Tidligere som formand for FFSSD Foreningen for supportcentre til soldater i Danmark, og nu for Veteran Partiet. Men der er stadig intet svar på skrift om, hvorfor veteranerne ikke må bede om disse tilbud af partierne«, fortæller Jimmy Bartholdy.

For Jimmy Bartholdy Heüser er gruppen Krigsveteraner og Pårørende skadelig for veteransagen og hele det arbejde, som så mange har lagt i at få politikerne i tale for at forbedre de hjemvendte soldaters forhold hjemme i Danmark, når gruppen åbenlyst samarbejder med en kendt dansk højreekstremist.

»Veteran Partiet tager afstand fra alle veteraner, som er politiske ekstremister og deres organisationer. Om det hedder SIAD eller Hizb ut-Tahrir, er lige meget. Veteran Partiet tager afstand fra det hele« siger Jimmy Bartholdy og fortsætter:

»Det er min holdning, at veteraner ikke er ekstremister. Så foreningen Krigsveteraner og Pårørende vil aldrig få mulighed for at tale på vegne af alle veteraner. Jeg har arbejdet tværpolitisk siden november 2005 og ville mene, at det er meget få veteraner, som fraterniserer med den yderste højre/venstrefløj.«

Efter at Jimmy Bartholdy offentligt er stået frem og taget afstand fra samarbejdet med SIADs formand Anders Gravers og foreninger som gruppen Krigsveteraner og Pårørende der samarbejder med sådanne politiske ekstremister, er han blevet udsat for hetz og grov chikane af medlemmer fra Krigsveteraner og Pårørende med foreningens landsformand Lars Christensen i spidsen. Han beskyldes blandt andet i grove vendinger for at stå i ledtog med Netavisen P77, der i farten bliver gjort til et website drevet af ekstremister fra den yderste venstrefløj, samtidig med at artiklen Danske soldater hjem til krig mod islam gøres til at politisk smæderangreb bygget på løgne.

Til påstand om at Krigsveteraner og Pårørende skulle have stævnet Netavisen P77 for injurier, kan oplyses at vi ikke har modtaget nogen indkaldelse og ville imødese en sådan med sindsro, hvis vi troede at den var på vej. Krigsveteraner og Pårørende har også truet Veteran Partiet med stævning for at bringe et link til Netavisen P77's artikel. Heller ikke Jimmy Bartholdy Heüser har set nogen stævning endnu tager også sagen med ro efter at have rådført sig med sin advokat.

Desuden har Veteran Partiet og Netavisen P77 sammenlagt modtaget omkring 200 hadefulde mails hen over julen, fremsendt af medlemmer fra foreningen Krigsveteraner og Pårørende. Blandt andet skriver landsformanden for Krigsveteraner og Pårørende, Lars Christensen, at han vil gøre alt for at stoppe Veteran Partiet, der er et »BESKIDT PARTI« (med store blokbogstaver) »i ledtog med venstreekstremister«.

For Jimmy Bartholdy skyldes den politiske hetz på hans parti, at Krigsveteraner og Pårørende er uenige om oprettelsen af et dansk Veteran Institut:

»Harald Frydendal Jensen fra Krigsveteraner og  Pårørende lyver, når han på sin hjemmeside skriver, at Veteran Partiet taler for tvangsanbringelser af veteraner og deres familier. Jeg har været på besøg i Holland på deres Veteran Insitut sammen med det danske og svenske forsvar i april 2007. Så intet af det Harald Frydendahl Jensen hævder på sin hjemmeside http://www.veteraneninstituut.nl/, Pres english i toppen er sandt. Faktisk tværtimod, da Veteran Instituttet er et frivilligt tilbud. Så de driver politisk hetz selv om de skriver at de ikke er politisk aktive.«

Jimmy Bartholdy Heüser er meget vred over tonen og chikanen fra foreningen Krigsveteraner og Pårørende som han mener er gået alt for vidt i deres hetz og chikane.

Især landsformanden Lars Christensen, Harald Frydendahl Jensen og et par andre medlemmer herunder Gunnar Kanstrup har været særdeles flittige imellem jul og nytår til at sprede misinformation og hadefulde kommentarer i Veteran Partiets gruppe på Facebook og brugt tid på at tæppebanke Veteran Partiets hjemmeside med chikanemails.

»Veteran Partiet er blevet chikaneret,presset,anmeldt og slettet fra Facebook af ukendte personer og vores Facebook gruppe er væk fra Facebook. Samtidig er der oprettet en hadegruppe på Facebook imod Veteran Partiet og en af P77s journalister. Her tager jeg mig den frihed som formand for Veteran Partiet, at mene at foreningen Krigsveteraner og Pårørende har en finger med i spillet, da Harald, Lars og Gunnar alle fra foreningen Krigsveteraner og Pårørende står som administratorer af hadegruppen på Facebook. Landsformanden for Krigsveteraner og Pårørende Lars Christensen opfordre desuden på internettet til boykot af Veteran Partiet.«

Jimmy Bartholdy Heüser vil nu tage kontakt til forsvaret for at få dem til at gå ind i sagen og få stoppet hetzen mod Veteran Partiet som indtil for få dage siden havde omkring 1500 tilhængere på Facebook. Disse er nu alle væk efter at det lykkedes for foreningen Krigsveteraner og Pårørende at få Veteran Partiets profil på Facebook deaktiveret. Veteran Partiet har brugt Facebook til formidling af informationer om deres parti og politik.

Jimmy Bartholdy Heüser overvejer også, om han skal tage kontakt til politiet, hvis den grove politiske chikane mod hans lovlige parti, Veteran Partiet, fortsætter.

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01
Copyright © Netmagasinet P77