Menu

Trykkefrihedsselskabet har ikke fjernet omstridt racismevideo fra internettet

 alt

Via en profil på videodelingstjenesten Vimeo viser Trykkefrihedsselskabet, stadigvæk racismevideon med deres formand Lars Hedegaard.

Selv om indholdet af videoen med Lars Hedegaard, tilbage i januar blev erklæret for forhånende og nedværdigende overfor den befolkningsgruppe, udtalserne vedrører, og således er omfattet af straffelovens paragraf 266b, stk.” Har Trykkefrihedsselskabtet åbenbart ikke haft travlt med at få fjernet den famøse video fra internettet.

Videoen blev ellers fjernet, fra diverse antimuslimske blogs og hjemmesider, ganske få timer efter at følgende var blevet læst op i byretten på Frederiksberg.

”Uanset, at de i anklageskriftet angivne udtalelser ikke er fremsat i sammenhæng, således som det fremgår af tiltalen, kan det lægges til grund, at tiltalte under interviewet, der foregik på engelsk, bl.a. har udtalt, at når en muslimsk mand voldtager en kvinde, er det hans ret at gøre det, at de voldtager deres egne børn, og at piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far. Retten finder, at disse udtalelser er forhånende og nedværdigende over for den befolkningsgruppe, som udtalelserne vedrører, og således er omfattet af straffelovens § 266 b, stk. 1.”

Kilde: domstol.dk

På bloggen snaphanen.dk hvis redaktør Steen Raaschou er en central person i hele retssagen mod Lars Hedegaard, i det det var hjemme hos ham at videoen blev optaget og efterfølgende lagt ud på hans blog snaphanen.dk, blev videoen med Lars Hedegaard også hurtigt erstattet af en lydfil.

Men på Trykkefrihedsselskabets profil på videodelingstjenesten Vimeo findes videoen med Lars Hedegaard, den dag i dag og kan downloades eller ses direkte af alle.

Trykkefrihedsselskabets Vimeo profil hvor videoen med Lars Hedegaard findes.

Dermed har Trykkefrihedsselskabet ikke stoppet med at distriburerer eller vise videoen i offentligheden.

Spørgsmålet om offentliggørelsen er ellers helt centralt ift. racismeparagraffen, da man kan straffes, hvis man ”offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds” fremsætter de truende, forhånende eller nedværdigende udtalelser.

Screenshots af Trykkefrihedsselskabets profil på Vimeo er taget 27 april 2011.

IFPS står for Trykkefrihedsselskabets udlandske afdeling.

 altalt

alt


alt 

Netavisen P77 har downloadet videoen og taget kopi af alle Trykkefrihedsselskabets sider på Vimeo. Af dem fremgår datoen for kopi og download af videoen med Lars Hedegaard helt tydeligt.

Last modified onSunday, 18 August 2013 14:47

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?