Menu

Brandstiftelser mod moskeer i Berlin fortsætter

ahmadiyya mosque

Politiet i Berlin efterforsker et forsøg på brandstiftelse på en moske i den tyske hovedstad, efter en forbipasserende mand opdagede flammer ved indgangen tidlig lørdag morgen i sidste uge.

Det skriver den tyske engelsksprogede onlineavis The Local 8. januar.

Politiets efterforskere fortalte lørdag, at der var efterladt en besked på gerningsstedet i Ahmadiyya-kvarteret i bydelen Wilmersdorf i Berlin, men ville ikke afsløre hvad der stod.

Nogen havde sat indgangen til moskeen i brand, men en forbipasserende bemærkede flammer omkring klokken 1:45 lørdag og gik selv i gang med at slukke flammerne. Da politiet ankom, slukkede de ilden med en brandslukker fra deres bil.

Kriminalpolitiet er nu sat på sagen og forsøger at afgøre, om der er en sammenhæng med tilsvarende brandstiftelser på en række andre moskeer sidste år.

Det sidste halve år af 2010 var der seks sådanne angreb. Shitlik-moskeen på Columbiadamm blev angrebet i juni, to gange i august og igen i november, mens Neukölln Al-Nur-moskeen blev angrebet i november, og et islamisk kulturcenter i Tempelhof blev udvalgt som mål i december.

Ingen kom til skade i nogen af angrebene, men i alle seks tilfælde var der materielle skader.

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?