Menu

Nazisterne solgte bøger på Södertälje kommune ved Jalving-seminar

6d7c767226

Mikael Jalving, forfatter og blogger på den danske avis Jyllands-Posten deltog, da det Nationaldemokratiske Partis tidsskrift Nationell Idag afholdt seminar i weekenden, hvor flere kendte nazister deltog.

7c44326766Seminaret, som tidsskriftet beskriver som en stor succes, blev afholdt på lørdag i Södertäljes kommunale kontorer, alt imens den militante nynazistiske organisation Svenska motståndsrörelsen (SMR) og det svenske højreekstreme parti Svenskarnas parti solgte bøger til gavn for deres organisationer. Det skriver det svenske magasin Expo.

Udover Michael Jalving talte adskillige kendte aktivister fra den svenske White Power. Blandt andet drøftede anti-semit og Holocaust-benægter Björn Björkqvist offentliggørelsen af Muhammed-karikaturer med Marc Abramsson og Vavra Suk fra Nationaldemokraterne - og altså med Mikael Jalving.

346d563a77

Mikael Jalving kom i modvind, da det kom frem både i Sverige og via P77-artiklen JP-journalist skal tale for svenske nynazister også i Danmark og på Jalvings egen blog på Jyllandsposten, hvor han måtte forsvare sig:

»Jeg vil selvsagt gerne promovere min bog i alle mulige sammenhænge, og når bogens hovedbudskab netop er, at tavshed ødelægger samfundet, så er det logisk at deltage.

På fredag afholder Hizb-ut-Tahrir, som flere af jer allerede véd, en offentlig konference i Kbh. på Det Kongelige Bibliotek… og jeg ville, hvis jeg var inviteret til at holde et oplæg, deltage også dér.«

Til Expos spørgsmål om det ikke bekymrede ham, at hans tilstedeværelse kan legitimisere sådanne bevægelser, svarede Jalving:

»Det er aldrig muligt at styre den reaktion, du får. Jeg har deltaget i mange forskellige sammenhænge, og jeg står for de ord jeg præsenterer, ikke andet. Jeg er en fri debattør og ikke en ansat journalist.«

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?