Menu

Politisk slettekrig

Højre og venstrefløj stødt sammen på Wikipedia.

 

Der er udbrudt en hidsig slettekrig på det brugerredigeret opslagsværk Wikipedia og især højreradikale forsøger at slette løs i mængden af mindre behagelige oplysninger om sig selv og om foreninger på den yderste højrefløj.

Foruden at være aktive på egne profiler, er de også aktive over på personprofiler om dem de opfatter som deres ideologiske eller politiske fjender. Der forsøges der at tilføje "fjenden" mest muligt skade ved at omskrive fakta eller tilføje mere smuds en sandheden rummer.

Et eksempel på en flittig højreradikal image -sminkør er den pensionerede Juraprofessor og tidliger formand for Den danske forening Ole Hasselbalch.

Ole Hasselbalch har haft flere mindre morsomme sager oppe at vende i pressen og er både blevet omtalt i forbindelse med dækning af højreekstremisme i pressen og kritiseret for at fremme fremmedhad og racisme i Danmark.

På Wikipedia er Ole Hasselbalch yderst flittig til at bidrage, redigere og "pynte" på oplysninger, om sig selv, Den danske forening og andre højreradikale foreninger - såsom den højreekstreme loge ORG som Hasselbalch har et særdeles godt personligt kendskab til.

Foruden at pynte på, slette eller opbløde kritik af sin egen person eller Den danske forening, forsøger Hasselbalch også at manipulere med oplysningerne om sine politiske modstandere.

Hasselbalch har således bidraget mange gange til opslag på f.eks det venstreradikale journalistkollektiv Redox og på flere personer som han direkte har været i infight med, herunder journalisten Jørgen Dragsdahl og PET informanten Frede Farmand der infiltrerede den yderste højrefløj i slutningen af 90erne.

Jørgen Dragsdahl fik den tvivlsomme ære at blive udpeget som KGB-spion af historiker og formand for center i Koldkrigsforskning, Bent Jensen - uden at denne har kunne fremvise "the smoking gun" i sagen.
http://www.jorgendragsdahlforeningen.dk/

Bent Jensen og Ole Hasselbalch kender hinanden privat og Ole Hasselbalch har fulgt tæt injurieretssagen mod Bent Jensen, anlagt af Jørgen Dragsdahl.

Foruden Ole Hasselbalch er Bent Jensen ganske tæt på Trykkefrihedsselskabets tidligere formand Lars Hedegaard og på Søren Krarup fra Dansk Folkeparti. 

Ole Hasselbalch er således ikke upartisk når han sætter sig til tasterne for at fremhæve ting og sager på journalisten Jørgen Dragsdahls Wikipeedia profil.

http://da.wikipedia.org/wiki/Speciel:Bidrag/OleHasselbalch

http://da.wikipedia.org/w/index.phptitle=Den_Danske_Forening&action=history

Flere har også klaget over Ole Hasselbalchs fremfærd på Wikipeedia og kritiser ham for at slette oplysninger om sig selv og for at fuske med fakta.

Her fra en Wiki-diskussion netop om Hasselbalchs ændringer i Wikipedia.


"Ole Hasselbalch er åbenlyst begyndt at redigere denne side. Desmindre det er en anden der benytter hans navn. Det er problematisk når et medlem af en ekstremistisk organisation således begynder at hvidvaske sin forening i artiklen. --CarstenLevin 2. jan 2008, 13:03 (CET)


At Ole Hasselbalch korrigere de fejltagelser og misforståelser der er omkring Den Danske Forening kan jeg kun finde positivt. Om nogen, så ved han hvad foreningen drejer sig om. Men denne pasus er blevet slettet d. 2007-12-22 12:02:00 Ligeledes måtte bladet tilbagetrække og beklage beskyldninger, det havde rettet mod foreningen for at have arbejdet nært sammen med nynazisterne. Og det kunne jeg godt ønske en nærmere uddybning af, fra ham selv. --chlor 2. jan 2008, 22:30 (CET)


For mig ligner det beklageligvis hvidvaskning. --CarstenLevin 7. jan 2008, 17:15 (CET)


Sammenkædningen mellem Den Danske Forening og den ekstreme højrefløj er umiddelbart let at se eftersom Jesper Nielsen fra Bestyrelsen sidder i den ORG som er en højreekstrem/nazistisk organisation hvor man bl.a. titulerer hinanden med H.HIL (klart link til 'Heil Hitler'). Derudover forsvarer ovennævnte Ole Hasselbalch fortsat Jesper Nielsen. Al dokumentation kan man få meget let ved at Google Jesper Nielsen og Den Danske Forening. Hilsen Martin 10.august.2011"


Diskussionen kan læses her: http://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Den_Danske_Forening#Formanden_redigerer_tilsyneladende

Selv om Ole Hasselbalch er en af de mest flittige er han langt fra alene om at pynte på den yderste højrefløjs image i Wikipedia.

Et andet sted hvor der også er udbrudt slettekrig og heftig diskussion om snyd og fuskeri er under opslaget om den højreradikale blog uriasposten.net

I administrationsdelen der knytter sig til selve opslaget om Uriasposten, finder man en lang samtale om antallet af besøg og hits på uriasposten.net og flere klager over at opslaget om Uriasposten mest af alt ligner en ukritisk reklame.

http://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Uriasposten

Ifølge hjemmesidens ejermand Kim Møller, er Uriasposten Danmarks mest læste blog med over en million hits og flere tusinde besøgende om dagen.

Disse påstande stiller andre på Wikipedia sig dog kritisk overfor og mener at der er tale om overdrivelse og fusk og ønsker at få disse oplysninger slettet eller tilføjet et notat om at de ikke er veldokumenteret.

P77 slipper hellere ikke for at blive skudt snyd og fusk i skoene af højreradikale image-sminkørere, som forsøger at få slettet P77s veldokumenterede artikel om at Lars Hedegaard har haft kontakt til den jødiske ekstremistgruppe Jewish Defence League i Canada og holdt fordrag for deres medlemmer. Det kan man læse i redigeringsdelen som knytter sig til opslaget om Lars Hedegaard.

http://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Lars_Hedegaard

 

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?