Menu

Den nat Brorsons Kirken blev ryddet

I dag er det et år siden at de irakiske flygtninge med rå magt blev tvunget ud af Brorsons Kirke.

Den nat var en nat hvor kvinder blev skilt fra deres mænd og børn så deres fædre blive slæbt bort.Det var også en nat hvor unge som gamle mænd blev ført bort med bundet hænder og smidt i fængsel af det danske politi. Alt dette skete fordi danske politikere bag dække af et politisk flertal besluttede sig for at sætte en umenneskelig lov højere end menneskers liv.

Det hele handlede om mennesker som først måtte leve mange år i et miljø, hvor de systematisk blev dehumaniseret og syge, og til slut midt i deres værste mareridt blev jaget og indfanget som dyr, midt om natten af det danske politi.

Irakerene kunne havde fået humanitært ophold. De havde ret til beskyttelse ifølge samtlige internationale konventioner. De var forfulgte, og mange af dem var syge og stærkt traumatiserede. Børnene havde fået ødelagt deres barndom, ikke af deres syge og traumatiserede forældre, men af den danske stat som lod irakerne mistrives i sin varetægt.

I dag er det præcis et år siden at et lille barn i nattøj sad grædende oppe i sin mors favn og så på at fremmede mænd forsøgte at fjerne hans mor.

Den lille dreng var bange, og sorgen piskede ud af ham. Der midt i natten på gaden var han omgivet af voksne stærke mænd og kvinder, der kynisk ignorerede hans gråd, fordi de havde alt for travlt med at slæbe hans mor væk fra kirken.

Ham var der ingen som viste sympati eller omsorg.

Drengen Kai fra H.C. Andersens eventyr om Snedronningen blev hjerteløs og blind overfor andre menneskers lidelser, fordi et lille stykke glas fra djævlens spejl havde ramt hans ene øje og forvandlet hans hjerte til is:

thi nogle Stykker vare knap saa store som et Sandkorn, og disse fløi rundt om i den vide Verden, og hvor de kom Folk i Øinene, der bleve de siddende, og da saae de Mennesker Alting forkeert, eller havde kun Øine for hvad der var galt ved en Ting, thi hvert lille Speilgran havde beholdt samme Kræfter, som det hele Speil havde; nogle Mennesker fik endogsaa en lille Speilstump ind i Hjertet, og saa var det ganske grueligt, det Hjerte blev ligesom en Klump Iis.”

Jeg tror at det glas stykke som er fløjet ind i øjet på Birthe Rønn Hornbech, Pia Kjærsgaard og alle de andre som var med til at beslutte at Brorsons Kirken skulle ryddes er meget større end det som fløj ind i Kais øje. Kai blev reddet men jeg tvivler på at de nævnte står til at få synet og hjertevarmen tilbage.

H.C. Andersen viste noget som man åbenbart i dag har glemt: Kærligheden er størst af alt. Den kan, hvis man tror nok på den, sætte umenneskelige love og regler ud af kraft.

Birthe Rønn Hornbech og regeringen kunne havde reddet irakerne, hvis de havde valgt at tro på kærligheden og medmenneskelighedens magt. Men desværre gik det ikke sådan, fordi snedronningen Pia Kjærsgaard og hendes hof vandt.

Og resten som de siger, er historie.

I aften fra kl. 20.00 holder Brorsons Kirken et arrangement hvor man kan komme og tænde et lys og mindes.

http://www.brorsons.dk/cms/

 

Last modified onThursday, 12 August 2010 09:46

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?