Menu

Breivik fan: Var parat til at dræbe kvinder

alt

Foto:Eivind Berge Flicker

En norsk antifeministisk blogger, der forstår Anders Behring Breivik, var i mange år parat til at begå drab på kvinder.

Et af de centrale elementer i den norske terrorist, Anders Behring Breiviks 1.500 siders lange manifest, er foruden had til islam, også had til femninister i bred forstand.


Breiviks antifeminisme er helt centralt i hans ideologi, og han udpeger flere gange i sit manifest feminister til fjender. Han anklager feminister for at have ødelagt kernefamilien, indført seksuel frihed og været med til at få islam og muslimer til vesten, ved at være venligt indstillet overfor muslimske mænd.

Flere norske kønsforskere, herunder Jørgen Lorentzen og Lilian Munk Rösing, har forsøgt at analysere Breiviks kvindesyn.


Jørgen Lorentzen peger på, at det man ser i Breivisk manifest, er en mandeideologi hvor modstand mod indvandring, går hånd i hånd med modstand mod ligestilling. Lilian Munk Rösing peger på de mange indbygget modsætninger i Breiviks manifest: "Hvordan kan man være antifeministisk abortilhænger og fremmedhadende bøsseven? Her vil jeg vove den tanke, at disse tilsyneladende ideologiske modsætninger har en fællesnævner i noget, man kan kalde kvindehad." Kilde: vg.no

Den ekstreme antifeminisme som ikke udelukker aktivistisk brug af vold, er Breivik ikke alene om.

Få dage efter Breiviks terrorhandling og massedrab, den 22. juli i Norge hvor 77 mennesker blev dræbt, udgav den norske antifemninistiske blogger Eivind Berge på sin blog, et indlæg  hvor i han udtrykte støtte til dele af det ideologiske budskab, i Breiviks manifest.

Berger afslørede også, at han selv længe havde gået med planer om, at blive Norges første voldlige antifeministiske aktivist, men som han skrev det, var før angrebet i juli.

"Jeg havede ingen idé om, at en formidabel aktivist som Anders Behring Breivik i årevis havde planlagt et angreb, som skulle vise verden hvad vikinger er lavet af"
Eivind Berge fem dage efter angrebet den 22 juli 2011.

Ifølge Eivind Berge så er den ekstreme antifeminisme en subkultur, som ganske få mænd er tilhængere af, og oftest kan man kun finde ligesindet på internettet.


I et andet af sine blogindlæg, forklarer Berge hvorfor han ser Breivik som en antifeministisk helt.

"Breivik var klar på at udviklingen til et ligestillet samfund, er gået på bekosting af mandens rolle.
Hvis du tvivler så meget som et sekund på det faktum, at din modstander er en kvinde, vil du fejle. Du må omfavne og vende dig til tanken om, at dræbe kvinder, til og med de meget pæne"
Eivind Berge

Foruden nødvendigheden af at dræbe kvinderne, har Berge også luftet en holdning om at voldtægt er et legitimt våben, i kampen mod feministerne.


" is about time men in feminist countries such as Norway stop thinking of rape as wrong. I have previously argued this point e.g. here as Arpagus, and no one has been able to justify why affirmative action is right when it benefits women and hurts men but is wrong when it helps men and hurts women." Eivind Berge.

Efter at Eivind Berge er stået offentligt frem med sit ekstreme kvindesyn, har flere medier været i kontakt med ham. Ovefor bt.no uddyber Berge i dag sin antifeminisme: "Berge fortæller at antifeminist miljøet i Bergen, er lille eller ikke-eksisterende.

"De er kommet meget længere i USA og England. I Norge er der først og fremmest mange ensomme ulve og det meste foregår på blogs og forum på nettet, siger han. Den åbenmundet blogger, har selv været på nippet til at udøve voldelig modstand, fordi han var frustreret over det, han beskriver som statsfeminisme. "Jeg ville gå til angreb på politiet, men selvfølgelig ikke i lige så stor skala som Breivik. Det har jeg ikke resourcer til. Kvinder  tiltrækkes også af voldlige mænd, så der kunne jeg løse to problemer i et smæk. Efter at jeg har fået en kæreste, går jeg ikke længere med sådan nogle tanker"


Eivind Berge stiller i dag op til paneldebat på et norsk universitet, hvor emnet vil være Breiviks kvindesyn og Breiviks had til Islam.
Øvrige paneldeltagere er flere anerkendte kønsforskere, eksperter på islam og multikulturelle samfund, samt Lars Gule og Øvind Strømmen, der i årevis har fulgt højreekstreme internetdebattører.

 

P77 anbefaler:

Stieg Larssons krimiroman Mænd der hader kvinder. Krimiromanen er første del i Millennium-trilogien, og kredser omkring emnet mænds undertrykkelse og misbrug af kvinder. 

Stieg Larsson er en svensk forfatter, journalist og stifter af det antiracistiske tidsskrift Expo. Stieg Larsson døde uden varsel, af et hjertetilfælde den 9. november 2004 kun 50 år gammel.

Stige Larsson var stærkt optaget af kvindens rolle i samfundet, og var frem til sin død en stærk feminist.

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?