Menu

Iranske studenter samlet i protestaktion

Iranske studenter demonsterer spontant mod besøg fra præsident Ahmadinejad

Præsident Mahmoud Ahmadinejads uanmeldte besøg på Teherans universitet her på 1 maj har udløst stor protestaktion blandt universitetes studenter.

Studenter ved Teherans universitet demonstrerede i dag spontant mod den annoncerede tilstedeværelse af præsident Mahmoud Ahmadinejad. Det skriver den uafhængige netavis streejournalist.com.

Det rapporteres at Ahmadinejad kom til universitetet og holdt en tale i anledning af den nationale ”Lærernes dag” uden forudgående varsel. Så snart studenterne var informeret samledes de og protesterede mod præsidentens tilstedeværelse på deres universitet.

Ifølge flere kilder var sikkerhedsstyrker massivt tilstede på universitetsområdet og forhindrede studenter at komme ind i den sal, hvor Ahmadinejad holdt tale. Kun folk fra den regeringstro Basij ungdomsmilits, et antal studerende udpeget af regeringen og medlemmer af fakultetsrådet fik adgang til mødesalen.

Sikkerhedsstyrkerne forsøgte at sprede demonstrationen på universitetsområdet, men uden held. Studenterne uden for mødesalen brugte slogans som:

  • ”Skam over den forræderiske regering.”
  • ”Ahmadinejad, skam over dig, forlad vores universitet.”
  • ”Død over diktatoren.”
  • ”Diktatoren skal vide, at han snart står for fald.”

Oppositionen i Iran er fortsat aktiv, og protesterne over valgsvindlen i juni 2009 forsætter.

Last modified onSunday, 02 May 2010 14:07

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?