Menu

Det mørke Århus - når politik har en pris

Det mørke Århus - når politik har en pris

Se dokumentaren Det mørke Århus - når politik har en pris - om nazivold og højreekstremisme i Aarhus.

Dokumentaren Det mørke Århus - når politik har en pris,er lavet af Produktionskollektivet Opbrud som består af en gruppe mennesker fra det antifascistiske miljø på den yderste venstrefløj.

"Med vores film vil vi gerne sætte fornyet fokus på problemerne i Århus. Der er desværre en tendens til, at White Prides overfald og hærværk hurtigt glider i baggrunden og ikke bliver omtalt i hverken de etablerede medier eller på venstrefløjen. Vi mener, at det er meget alvorligt, at der i Århus findes et aktivt miljø af nynazister, som målrettet overfalder blandt andre venstreorienterede og etniske minoriteter”, fortæller en af filmens producenter, Charlie Krautwald."til hjemmesiden Projekt Antifa.

I dokumentaren møder man flere fra den aarhusianske venstrefløj som har prøvet at blive udsat for trusler og vold fra den yderste højrefløj. At Aarhus er endt som Danmarks hovedsted for højreekstremistiske aktiviteter er ikke nyt.

I slutningen af 80erne og gennem 90erne udviklede der sig i Aarhus et stort højreekstremt og nazistisk bagland. Påtrods af vedvarende opråb af politikere og vedvarende forskringer fra politikerne om at de aktivt vil bekæmpe højreekstremismen i Aarhus, er der ikke sket ret meget og den Aarhusianske yderste højrefløj er i dag blevet endnu mere fragmenteret og har formået at forgrene sig til universitetsmiljøet og helt ind til centrum af det politiske liv i Aarhus.

 P77 vil følge dokumentaren op med to artikler som begge vil sætte spot på den historiske udvikling på den yderste højrefløj i Aarhus. Artiklerne vil komme på i løbet af næste uge.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?