Menu

Folk med lav IQ ender oftest på højrefløjen

Folk med lav IQ ender oftest på højrefløjen

Folk med lav IQ foretrækker højreorienterede ideologier, konkluderer et hold amerikanske psykologer i ny rapport.

Et forskningshold ved Brock University i Ontario har udgivet en rapport der viser at børn med lav IQ oftest ender som fordomsfulde voksne med hang til politiske ideologier på højrefløjen.

Det kontroversiele resultat bygger på studier af børn med lav IQ og deres evner til at sætte sig ind i andre med anden etnisk eller social baggrund.

Forskerne konkluderer i deres rapport at evnen til at vise empati og evnen til at sætte sig ind i andre mennesker er mindre jo lavere IQ barnet har.

Forskerne mener at deres resultat viser at børn med lav IQ ofte ender med at tilslutte sig ultra-konservative ideologier på højrefløjen som voksne.

"Statistisk data og forskning i adfærd og politik, viser at fordomme er mere udbredte hos mennesker der bekender sig til højreorienterede idealer, end hos mennesker af anden politisk observans. Der er tale om en uheldig cyklus, fordi resultatet viser at voksne med lav intelligens ofte foretrækker højreorienterede ideologier, der er imod forandringer og som bygger på holdninger der skaber fordomme. siger Gordon Hodson ledende psykolog ved Brock University i Ontario.

En anden psykolog fra University of Vriginia, mener at resultatet vil rejse en storm af kontroverser. "Når man vælger at undersøge sammenhæng mellem. intelligens, politiske ideologier, og racisme så skal det nok hidse nogen op"

Psykolog Gordon Hodson understreger dog at han ikke anser alle konservative for at være mindre intelligente.

Bright Minds and Dark Attitudes by Gordon Hodson and Michael A. Busseri

LiveScience.com

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?