Menu

Indrømmer bombeterror og mord på muslimsk mand

25 årige ukrainsk mand indrømmer at stå bag mordet på en ældre muslimsk mand og flere forsøg på bombeterror mod moskeer i Storbritannien.

Pavlo Lapshyn en 25 årige ukrainsk mand bosidende i London, har under en retssag hvor han stod anklaget for mordet på en ældre muslimsk mand og flere forsøg på terror mod moskeer i nærheden af London, indrømmet at det var ham der myrdede den 82 årige muslimske Mohammed Saleem i april måned.

Mohammed Saleem blev myrdet da han var på vej hjem fra et besøg i sin lokale moske.

Foto:Facebook.82 årige drabsoffer Mohammed Saleem med et af sine 22 børnebørn. 

Endvidere tilstod Pavlo Lapshyn at det var ham som placerede bomber i nærheden af tre moskeer i London. En af bomberne nåede at eksplodere, men lavede kun skade på bygninger. 

Pavlo Lapshyn fortalte i retten at han havde planer om at sprænge flere bomber, dette skulle ske foran moskeer i byerne, Walsall, Tipton og Wolverhampton.

Politiet fortalte på et efterfølgende pressemøde at Pavlo Lapshy var alene om mordet og terrorhandlingerne.

Pavlo Lapshyn blev af politiet beskrevet som en selv-starter - en person der handler alene og motiver sig selv.

Politiet fortalte også at der var god grund til at frygte at hvis det ikke var lykkedes at finde frem til Pavlo Lapshy, ville han begå nye drab og flere terrorhandlinger.

Pavlo Lapshy sagde følgende da han blev anholdt "Jeg ønsker at fremprovoker en racekonflikt"

Da politiet spurgte ham hvorfor han ville sprænge moskeer i luften svarede han "Fordi de er ikke hvide og jeg er hvid"

Pavlo Lapshy er udannet ingenør og arbejede i et sofware firma i Storbritannien.

Mordet på Mohammed Saleem begik han kun tre uger efter at han var ankommet til Storbritannien.

I retten kom det også frem at Pavlo Lapshy var inspireret, af den amerikanske højreekstremist og terrorist Timothy McVeigh, kendt som the Oklahoma City bomber.

Under ransagningen af Pavlo Lapshys lejlighed, fandt politiet flere nynazistiske og højreekstremistiske bøger, herunder Turner Diaries skrevet af den amerikanske nynazist William Luther Pierce. Bogen handler om hvordan højreekstremister tager magten over den amerikanske regering og starter en racekrig.

En af sine hjemmelavde bomber, havde Pavlo Lapshy gemt inde i et klatre-legeredskab udformet som en hvid haj opstillet på en legeplads, tæt ved den moske han havde planer om at sprænge i luften.

 

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?