Menu
  • Written by  rask
  • Email

Konkurrence: Pia Kjærsgaards Ansigt

Hvor blev Pia Kjærsgaards ansigt af i den forløbne uges karikaturstrid?
Hvor blev Pia Kjærsgaards ansigt af i den forløbne uges karikaturstrid?

Ytringsfrihed og karikaturer er for alle. Derfor udskriver P77 konkurrencen: Pia Kjærsgaards ansigt.

Den selv samme Pia Kjærsgaard der brugte ytringsfriheden til at forsvare Muhammedtegningerne og vores ufravigelige danske kristne demokratiske ret til at karikere og satirisere over 1,57 milliarder muslimers profet, og det samme parti der igen og igen har sammenlignet muslimers levevis med nazisme, harcelerede i medierne mod nogle satiriske karikaturer, der var uploadet til Facebook, hvor Pia Kjærsgaard og andre fra Dansk Folkeparti blev vist i nazistisk påklædning.

I den efterfølgende mediestorm måtte ikke alene to ledende SF-medlemmer undskylde for at have meldt sig til Facebook-gruppen en gang i tidernes morgen. Også Socialistisk Folkepartis leder Villy Søvndal krøb til korset for at undskylde overfor Pia Kjærsgaard.

Selv den fremtrædende debattør, blogger og erklærede modstander af "Dansk Folkepartis besættelsesmagt" Rune Engelbreth, der har oprettet Facebook gruppen med de famøse tegninger bøjede af, beklagede og valgte ikke at vise nogen af tegningerne.En af de satirer pressen ikke visteEn af de satirer pressen ikke viste

Mange i den offentlige debat har fæstnet sig ved det åbenlyse hykleri ved på den ene side at lægge en bestemt gruppe af mennesker systematisk for had år efter år, og så på den anden side råbe op og gøre sig til offer når man sammenlignes med en bevægelse, der historisk har gjort det samme. Politiske kommentatorer og bloggere har da også set udmeldingerne som et træk mod SF, der på deres landsmøde få dage forinden rakte armene ud mod Dansk Folkepartis vælgere med budskabet: I er stuerene.

Men uanset holdning er det et problem, når ytringsfriheden begynder at gælde mere for nogen end for andre. Hvis ledende politikere fra andre partier nu skal undskylde for karikaturer, som de ikke en gang selv har lavet, så har ytringsfriheden virkelig et problem.

Derfor udskriver P77 nu karikatur-konkurrencen: Pia Kjærsgaards ansigt.

Konkurrencen

Ganske som Jyllandsposten i 2005 kontaktede en række tegnere for at få dem til at tegne Muhammed og dermed bryde et tabu, beder vi alle om at indsende os en karikatur af Pia Kjærsgaard. Vis Pia Kjærsgaard som du ser hende.

Send en tegning, foto, collage - gerne flere - formen er ligegyldig, bare der er tale om billeder. Hvert billede skal have en kort forklaring på, hvad karikaturens pointe er, hvad du forsøger at vise.

Ligesom som Jyllandsposten vil vi udvælge de tolv bedste bidrag og offentliggøre dem her på avisen om en uges tid. Vinderen præmieres med 1.000 kroner kontant.

Så grib pennen, kameraet, fotoprogrammet og send dit bidrag til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i løbet af den næste uge. Brug din ytringsfrihed, og vis Pia Kjærsgaard som du ser hende.

Opdatering 14.05.2010:

Flere har bedt om lidt tid til at lave et bidrag. Derfor er fristen for aflevering af billeder sat til onsdag den 19. maj 2010.

Vi ser frem til Jeres bidrag.

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?