Andre Blogs nyheder

Bag den islam-kritiske facade

khr-islamkritiker

Ny statistisk undersøgelse kaster lys over den islam-kritiske bevægelse. Resultatet vil nok vække overraskelse hos de fleste.

 

Efter Breivik er det som om enkelte mainstream-medier har fået den tanke at de måske forsøgsvis burde lave nogen artikler om de der islam-kritikere. Forsigtigt folder journalisterne deres følehorn ud, titter forsigtigt. Kan man nu også det?

Den norske avis Klassekampen har lavet statistik over hvem de der islam-kritikere er for nogen mennesker. De har analyseret hjemmesiderne Gates of Vienna, Jihad Watch, The Brussels Journal, Islam Watch, Atlas Shrugged, Tundra Tabloids, Vladtepesblog og The Green Arrow.

Se, det er jo spændende. Hvem er disse islam-kritikere egenlig for nogle mennesker? Spiller de tuba? Kan de lide at stå på vandski? Er de medlem af Amnesty?

Folk er selvfølgelig forskellige, men alligevel tegner der sig en klar profil:

Den gode læser kan berede sig på en gevaldig overraskelse - det viser sig faktisk at den gennemsnitlige islam-kritiker er en enlig, barnløs, lavtuddannet mand der har passeret de 65, som sidder alene hjemme foran PC'en og er islam-kritisk!

Jammen, hvem ville dog have gættet dette?

Dagbladet Information - hvori jeg faldt over historien - postulerer i overskriften at "Islamkritikeren er en sur, gammel mand". Jeg kan dog ikke se at man ud fra statistikken kan konkludere noget om islam-kritikernes humør. Hvem siger ikke at de ikke jævnligt tager sig en lystig hopsa-dans i stuen, mens de joddler yndefuldt? Dog syntes jeg godt man kan fornemme en lidt frustreret og mavesur grundtone hos islam-kritikerne. Det har muligvis samme observation der har foranlediget journalisten til at fremkomme med postulatet.

I sandhedens tjeneste må jeg vedkende at undersøgelsesresultatet godt kan få mig til at trække let på smilebåndet. Men ud over de humoristiske aspekter syntes jeg faktisk godt jeg kan få en smule empati for disse ensomme, ældre mænd, når jeg ser hvad der gemmer sig bag den islam-kritiske facade.

Add comment

God tone i debatten:
- Hold indlægget til artiklens emne
- Tonen må godt være direkte, men hold fokus på argumenter
- Ingen slåskampe
- Ingen racistiske, sexistiske, eller stærkt nedsættende udtryk
- Trolde tolereres ikke
- Registrer som bruger for at kunne formatere indlæg og stemme indlæg op eller ned (1 stemme pr. kommentar).

Security code
Refresh

I Medierne

Venner

Login powered by myApi, the Facebook Connect bridge for Joomla

Web design and development of myApi