Favoritter

Tema: Forklædt som Racist på Facebook

Tema: Netværket

Muhammedkrisen og Trykkefriheden - Rose og Hedegaard

Dansk Folkeparti vil gøre opråb om jødedrab lovlige

alt

Dansk Folkepartis Jesper Langballe fik i dag ophævet sin politiske immunitet i forbindelse med en kommende racismesag. Ophævelsen udløste straks store protester i Dansk Folkeparti med krav om at afskaffe racismeparagraffen helt. Men er Dansk Folkeparti virkelig parate til at alle, også jøder skal finde sig i at blive forhånelse og trusler af både nazistiske og islamistiske ekstremister?

»Jøderne er et bagvaskende folk og et folk, der forråder og bryder aftaler og pagter, og de opdigter løgne og fordrejer ord fra deres rette sammenhæng, de fratager uretfærdigt rettigheder, de har dræbt profeter og dræber uskyldige, og de er voldsomt i fjendskab til muslimerne, og Allah har forbudt os at tage dem til loyale venner. Fordriv dem fra hvor de fordrev jer og dræb dem, hvor end I finder dem.«

Sådan lød en løbeseddel som den Islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir delte offentligt ud tilbage i marts 2003. I 2004 udløste løbesedlen en dom i Østre Landsret for grov overtrædelse af straffelovens racismeparagraf 266b. Dommen betegnede løbesedlens indhold som en »generel trussel, forhånelse og nedværdigelse« af jøderne som religiøs gruppe. Den gang havde Dansk Folkeparti ingen indsigelser mod at Hizb ut-Tahrir blev dømt efter straffelovens racismeparagraf, § 266b.

Tværtimod mente Dansk Folkeparti, at dommen måtte gøre det muligt at forbyde Hizb ut-Tahrir. Som Peter Skaarup skrev på partiets websted: »Dansk Folkeparti fastholder imidlertid, at målet er en opløsning af Hizb ut-Tahrir, fordi foreningen har opfordret til mord på herboende jøder og direkte opfordret til hellig krig.«

I dag ophævede et flertal i folketinget Dansk Folkepartis folketingsmedlem Jesper Langballes politiske immunitet, så hans offentlige udtalelse om at muslimske fædre ikke bare voldtager deres døtre men slår dem ihjel, kan blive prøvet ved en domstol. Ophævelsen af Jesper Langballes politiske immunitet udløste omgående voldsom protest fra Dansk Folkeparti, og det fremgik tydeligt at beslutningen ikke var deres kop te. »Skæbnesvangert anslag på ånds- og ytringsfriheden i Danmark« sagde Langballes fætter Søren Krarup. »Paragraf 266 b er en såvel latterlig som folkestyreskadelig paragraf, som bør afskaffes hurtigst muligt« sagde Søren Espersen i følge Politiken.

I Dansk Folkeparti bryder man sig åbenbart ikke om at ens egne folketingsmedlemmer skal samme tur foran en dommer, som formanden for Hizb ut-Tahrir skulle tilbage i 2004.

Da dommen faldt og racismeparagraffen blev brugt mod Hizb ut-Tahrir lød der ingen klagesang fra Dansk Folkeparti – tværtimod udløste dommen glæde Dansk Folkepartis lejr.

Men her i 2010 har piben fået en hel anden lyd. Pludselig mener Dansk Folkeparti at racismeparagrafen er udemokratisk og undergravende og skal afskaffes, og partiet Venstre har lovet at kigge på sagen.

Det bliver spændende at følge debatten for afskaffelsen af racismeparagrafen, især fordi en afskaffelse af racismeparagrafen jo vil være ensbetydende med at racistiske foreninger såsom Hizb-ut-Tahrir eller den danske National Socialistiske bevægelse omkostningsfrit og lovligt i fremtiden vil kunne sprede hadefulde, racistiske og fordømmende budskaber i offentligheden, også mod jøder i Danmark.

Gad vise om Dansk Folkeparti eller for den sags skyld også Trykkefrihedsselskabet og andre såkaldte ytringsfriheds-selskaber har glemt, at der gemmer sig en lille grim djævle i detaljen når vi taler om afskaffelse af den racismeparagraf som de alle her i 2010 pludselig har så meget imod.

Add comment

Debatregler:
- Hold indlægget til artiklens emne.
- Tonen må godt være direkte, men hold fokus på argumenter
- Ingen slåskampe og ingen racistiske, sexistiske, eller stærkt nedsættende udtryk
- Trolde ryger ud.


Security code
Refresh

Nyeste Blogs

News image

Gør Danmark fri afskaf kongehusets særstatus

Margrethe S. Hansen | 9. december 2012

News image

DF og Søren Espersen i Israels tjeneste

Margrethe S. Hansen | 28. november 2012

    Venner

    Login powered by myApi, the Facebook Connect bridge for Joomla

    Web design and development of myApi