Favoritter

Tema: Forklædt som Racist på Facebook

Tema: Netværket

Muhammedkrisen og Trykkefriheden - Rose og Hedegaard

Hold så kæft BT og Ekstra Bladet

alt

Ekstra Bladet og BT driver personhetz på flere af venstrefløjens toppolitikere, der dagligt ses udstillet som løgnagtige og med lig i lasten.

Det er ganske tydeligt at se at blå stues politikere i disse uger i Ekstra Bladet og BT fremstilles som ærlige familiemennesker der aldrig kunne drømme om at stikke fingerne ned i kagedåsen, kort sagt de fineste statsmænd og kvinder. Mens rød stues politikere udstilles som uærlige, pengegriske tidligere kommunister med forbindelser til både kriminelle og ekstremister, kort sagt som mennesker ikke engang deres familie ønsker at blive set sammen med.

Både  BT og Ekstra Bladet har på ganske få uger hen over folketingsvalget og frem til i dag, udviklet sig til de reneste kloakkanaler forstoppet af de mest underlydige sladder og rygteartikler om alt lige fra at den nye statsminister Helle Thorning Schmidt er en grov skattefusker og en kold fisk der skjuler problemer på hjemmefronten til at Enhedslistens Johanne er en rød hykler der lever fedt på skatteborgernes regning og de radikale der blot forsøger at gemme deres sande mere ekstremistiske dagsorden der sigter mod at oversvømme Danmark med flygtninge og indvandrere fra ikke vestlige lande. Og så er der dagens smuds om Ole Sohn fra SF der ifølge Ekstra Bladet har mere end et lig i lasten fra sin kommunistiske fortid. Sohn grilles i dag på Ekstra Bladet som har været helt over i Rusland for at finde tændevæske i form af en eller anden gammel russer der i Ekstra Bladet støves af som en "Top embedsmand". Gadvide hvor mange penge Ekstra Bladet skulle hoste op med for at få den historie?

Anyway at pressen bider ud efter politikere og at disse forsøger at løbe væk, er ikke noget nyt og det er sådan set pressens opgave at gå efter dem der har magten.

Men at drive heksejagt på kun en slags politikere og ovenikøbet udelukkende at gå efter personen med billige overskrifter som rød hykler dronning, Sohn lyver, Helle fusker igen er ikke værdigt for en presse der kalder sig selv for uafhængig af partipolitike interesser og den lille mands talerør.

Misforstår mig ikke jeg er selv blogger og elsker når der grilles på forsiden og jeg har ingen problem med at man kalder en spade for en spade. Men er der noget der kan få mig til at spytte er det en forloren bøf der kun ser stor og saftig ud fordi den er blevet pumpet op med vand og tilsætningsstoffer. Sådan har jeg det for tiden med Ekstra Bladet og BT. Der er simpelthen alt for meget vand og alt for lidt kød i de to aviser.

Et godt eksempel på hvor slemt Ekstra Bladet og BT er begyndt at skrive er sagen om den socialdemokratiske toppolitiker Henrik Sass Larsen. Selve sagen er kontroversiel og der er helt sikkert mere i den som vi ikke har kendskab til. Sagen fortjener at journalister dykker helt ned og helst bag de mange kolde facader for at afdække hvad der er sket og hvem viste hvad. Dette er bare ikke sket. Tværtimod har Ekstra Bladet og BT og andre aviser kun leveret pingpong journalistisk og BT og Ekstra Bladet har forlængst valgt at smide alle etiske presseprinciper ud i deres jagt på hurtig omsætning.

Læser man alle Ekstra Bladets og BTs sladder og rygteartikler om Sass og hans påstået rockervenner får man indtryk af at journalister på BT og Ekstra Bladet  - de få der er tilbage er blevet degraderet til tasteaber, der dagligt tvinges til at skrive og lægge navn til smudsartikler i stil med britiske tabloidaviser der er blevet verdenskendte for at bringe usande historier og benytte sig af ufine metoder i jagten på forsider - alt kun for at sælge aviser på et avismarked der med kometfart altid er på vej ned.

Lad mig sige klart at jeg hverken forsøger at rense Henrik Sass Larsen eller prøver at holde hånden over ham. Men helt ærligt mange af de artikler som er skrevet i sagen er uhyggeligt tynde. En af de værste er en artikel bragt i den trykte udgave af BT lørdag den 1 oktober under overskriften "Her er Sass farlige dobbeltliv". En artikel der allerede i overskriften og i følgeteksten " Der er rockere og kriminelle alle vegne i Henrik Sass Larsens bekendskabskreds" lokker med at her afdækkes Sass Larsens forbindelse til rockere og kriminelle i Køge. Læserne får at vide at de fotos man ser i den to siders lange artikel forestiller rockere som der går en rød tråd fra direkte over til Henrik Sass Larsen. Den røde tråd har BT ovenikøbet lavet og sat ind i mellem de forskelige rockerfotos og et foto af Henrik Sass Larsen. En ting står helt klart efter at man har taget sig tid til at læse artiklen fra BT og det er at der er ingen af de rockere som man kan se fotos af der har en direkte forbindelse til Henrik Sass Larsen. Der er udelukkende tale om billedmanipulation.

Følger man udviklingen i de to avisers dækning af sagen om Henrik Sass Larsens rockerforbindelser, står det klart at det på ingen måde er lykkedes BT eller Ekstra Bladet at finde frem til andre rockere som har været i kontakt med Henrik Sass Larsen end rockeren Torben Ohlsen Jensen, der talte med Henrik Sass Larsen om sine problemer i forbindelse med sin forældresag. Ganske tyndt må man sige.

Der er derfor kun en ting jeg har lyst til at skrive her til slut og det er at BT og Ekstra Bladet har ikke tøj på og det må de gerne skrive på forsiden.

Add comment

Debatregler:
- Hold indlægget til artiklens emne.
- Tonen må godt være direkte, men hold fokus på argumenter
- Ingen slåskampe og ingen racistiske, sexistiske, eller stærkt nedsættende udtryk
- Trolde ryger ud.


Security code
Refresh