Menu

Tavst kiggede de væk

Antimuslimsk fotomontage fundet på Facebook.

De fleste politikere ønsker ikke at deltage i åbningen af den første Stormoske i Danmark og kigger den anden vej når hadet mod muslimer flyder over.

 Snart slår København døren op, til den første Stormoske i Danmark. I den anledning er alle toppolitikere blevet inviteret, men de fleste har valgt ikke at deltage i festligheden.

Åbenbart er det ikke særligt smart at omgås muslimer, når man som politiker skal holde fast i sine vælgere.

Muslimer høster man ikke stemmer på i dagens Danmark. At vise afstand til muslimer derimod er der masser af stemmer i. Bare se på hvordan Danmarks mest antimuslimske parti Dansk Folkeparti stormer frem over hele landet.

Mange havde ventet at en ny regering, ville tage et radikalt opgøre med VK regeringens og Dansk Folkepartis hadske værdikamp, hvor muslimerne var udnævnt til sorte får og fik skyld for alt det onde i Danmark.


Men der kom ikke et opgør, der kom et par ord, om at tonen nu skulle til at være bedre, men samtidigt skulle man ikke forvente at der blev blødet op.

Den antimuslimske populisme fik lov til at blive og i dag er hurtige "Islamkritiske" svar fra poltikerne til pressen, når pressen hiver en "muslimsag" på forsiden, mere reglen end undtagelsen-  langt inde i regeringens egne rækker.

Konsekvensen af regeringspartiernes og såmen også Enhedslistens manglende lyst til værdikamp, er at vi nu ser et styrket Dansk Folkeparti storme frem i samtlige af landets kommuner og DFs negative tone overfor muslimer er ikke forsvundet.

.

Dansk Folkepartis antimuslimske hetz er blevet sturent. Hver femte danskere står bag Dansk Folkeparti og det kan mærkes.

.  

Foragten og intolerancen overfor muslimer i Danmark er blevet mere synligt, samtidigt er politikerne blevet mere og mere tavse. Der er ingen kritik eller afstandtagen fra, alle de tusindvis af ekstremistiske og racistiske ytringer danskerne kommer med især på socialemedier som Facebook.

Ganske få politikere har rejst sig op for at rette en kritik af den grove tone.

Ingen politikere har i foragelse politianmeldt, nogen af de terror eller mordtilskyndelser, som faktisk nemt kan findes på deres egne Facebook vægge

.

Tavsheden overfor de mange udemokratiske ytringer fra egen vælgerrække er kujonadfærd. 

Selvsamme kujonadfærd har gennem historien, ledt til overgreb på etniske minoriteter eller folkemord - Vi så væk, vi viste det ikke, så ikke hvor det bare hen osv. undskyldninger har der været mange af igennem historien- når folkemordet blev analyseret.

.

Den offentlig debat om Moskeer og muslimer er hadefuld og udemokratisk og enhver tavs politiker, der kigger væk og ignorer hadet, er en brik i dehumaniseringen af vores muslimske medborgere. En dehumanisering som for længst berettiger til at man trækker nazikortet frem.

Naziskortet er berettiget fordi nærmest kollektivistisk omtale af mennesker, som insekter, lort og utøj der skal henrettes og masseudrydde, er samme slags nerve, som slog i nazismen og som fik tyske godvogne til at rulle med 6 millioner jøder ombord, stuvet sammen som utøj - på vej til masseudryddelseslejre.Lad mig afslutte med den jødiske journalist og filosof Hannah Arendts ord.


Det værste var at de så så almindeligt ud, gik på arbejde og pligtopfyldende passede deres job med at holde hjulene i gang. Disse er de sande bødler.
(Processen mod Eichmann i Jerusalem )

 

 

 

Samtlige screencaps er taget i åbne grupper og vægge.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?