Menu

2014 på godt og ondt

2014 på godt og ondt

1. januar 2014 er datoen for implementeringen af offentlighedsloven samt kontanthjælpsreformen. Hvis dette er et varsel, tegner 2014 til at blive lidt nazi.

Flere hundrede mødte dog op til Lysfest i protest mod mørkelægningsloven:
Arbejderen: Lysfest imod Mørkelægning
Berlingske Tidende: Hundreder tændte lys imod mørkelægningen
Youtube.com: Lysfest i København

... Men lad os et øjeblik glemme den politiske virkelighed og i stedet se positivt på fremtiden. Jeg er lige blevet færdig med plakaten til Husets Biograf for Januar-februar-marts, og der er faktisk rigtigt meget at glæde sig til:

khr-huset-2014

Zoom-version: the-missing-ink.org/zoom-2014-jan-feb-march/

Video version: http://vimeo.com/82664477


Jeg syntes faktisk det er et af Husets bedre programmer. Da der er for 3 måneder har jeg ikke engang nået at få alle detaljer med. For eksempel vises der 25 februar filmen MARKÉTA LAZAROVA, som efter hvad jeg har hørt er et mesterværk, men jeg havde simpelthen ikke plads til at give den opmærksomhed på plakaten som andet end en tjekkisk film.
Anmeldelse: http://www.slantmagazine.com/dvd/review/marketa-lazarova

khr-huset-2014-outsider


Huset Biograf er DK's internationalt orienterede biograf. Det er ikke for at lyde sej at jeg taler ænglish på plakaten. I 2014 cementeres det kosmopolitiske focus med en helt ny filmserie, Outsider Cinema, der fokuserer på de genvordigheder De Fremmede støder på i deres nye hjemland. Bare rolig, det blir' underholdende!

Den første film i serien er STRAY CAT ROCK: SEX HUNTER (1970). Japan bliver generelt opfattet som et monokulturelt samfund, så det er lidt af en øjenåbner at se en film hvor sorte hafu's ("halvblods") får problemer med racistiske gangstere. Sidstnævnte får behørligt modstand fra en pigebande ledet af den üper-coole Maku, spillet af den legendariske Meiko Kaji. Kort sagt - rå 70'er exploitation med social bevidsthed - det er 15. jan. 19:30
Anmeldelse: http://breakfastintheruins.blogspot.dk/2010/10/stray-cat-rock-sex-hunter-yasuhara.html
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2cB5Pc9q4Zw

Anden film i serien er THE MANZANAR FISHING CLUB (2012), en dokumentarfilm om interneringen af japansk-amerikanere under 2. verdenskrig. Jeg har ikke fået researchet den, men her er en trailer. Det er 12 feb. 19:30

Tredie film i serien er TERMINAL USA (1993), en eksplosiv sit-com parodi om en japansk-amerikansk familie der, som titlen antyder, er blevet lidt for grundigt integreret. Filmens absurd karrikerede tabere er dog ikke blot ligegyldige karakterer, og trods det kitchede univers og den beskidte punk-æstetik har filmen en dybfølte empati for side hovedpersoner. Det er lidt som at se Jul På Vesterbro, men med et knivspids tragedie oveni. Jon Moritsugu har begået et lille mesterværk her. 19 Marts 19:30

khr-huset-2014-stand

20 marts vises der en kavalakade af film af Core McAbee, i ægte 16mm og 35mm. Hvor stand-up typisk er vrængende og københavnersmart, lykkedes det McAbee at transformere genren til noget der både er poetisk og sindsygt underholdende. Det er stand-up, men med et snert af Douglas Addams og David Lynch.

Hvis man er til det mere sociale er der THE ROOM, ROCKY HORROR PICTURE SHOW,THE BIG LEBOWSKI, BURLESQUE LOUNGE og CULT FILM QUIZ - men jeg ville personligt anbefale COCKTAILS GALORE, der ud over drinks og godt selskab i biografens hyggelige bar også byder på den fantastiske film VIVA.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?