Menu
  • Written by  SHansen
  • Email

Forklædt som Racist på Facebook 2: Det højreradikale netværk

Et medlem af SIAD, der også deltager i racisten Bjarkes netværk
Et medlem af SIAD, der også deltager i racisten Bjarkes netværk

På Bjarkes profil vælter invitationer til forskellige grupper ind. Jeg inviteres til alt lige fra at pisse på Muhammed eller Koranen, smadre en moske, hade Islam, kæmpe for Danmark, gå i krig med perkerne, støtte Dansk Folkeparti og smide alle indvandrere ud, eller blot melde sig ind i en nationalsindet gruppe som kalder sig for Danish Pride.


Også i artikelserien »Forklædt som Racist på Facebook«:


Ved at være med, kommentere og chatte med mine Facebook-venner får jeg et overblik og indsigt i deres holdninger og attituder. Bjarkes venner fordeler sig hen over fire katagorier.

Kvinderne

Der er nogle single kvinder, som ikke interesserer sig ret meget for politik. De opsøger nok netværket for spændingen ved at være del af en lukket kreds, der konspirerer mod andre. Jeg fornemmer, at mange af disse kvinder ikke er helt så optaget af had tli islam og muslimer, som deres grove kommentarer giver indtryk af i indvandrer- og muslimfjendske grupper. Under racismens synes det at handle mere om anerkendelse og social kontakt til mændetyper, som de finder spændende.

Bjarke bliver bedt om at melde sig i

 

Tonen over for disse kvinder er meget direkte. Mændende i netværket kommenterer flittigt på de fotos, som kvinderne lægger ud af sig selv. Selvom jeg på intet tidspunkt skjuler at jeg er racist og tilhænger af både rockere og White Pride, tager ingen af de kvinder  jeg kommer i kontakt med afstand fra de holdninger. De fortæller at de personligt ikke er racister, men at de godt forstår at jeg vil af med perkerne.

Originalerne

En anden gruppe er nogle ret specielle typer, som meget foretagsomt opsnuser informationer på nettet om dem, der ikke er racister eller imod indvandrere som dem selv. Især en profil kaldet Rene Vegetar er meget aktiv. Rene Vegetar er med i facebook-grupper for den anti-islamistiske gruppe Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD). Og han er ven med rigtigt mange SIAD-tilhængere, både dem som kun er aktive på Facebook og dem som er aktive i SIAD i det virkelige liv.

Rene Vegetar er også ven med Anders Gravers og flere politikere fra Dansk Folkeparti. Hans rolle er åbenbart at være stik-i-rend-dreng for SIAD. Det er ofte Rene Vegetar som smider sidste nye information om netværkets fjender ind i de lukkede grupper. Han holder også øje med falske profiler og opfordrer andre til at klage profiler ud af Facebook hvis de virker falske. Det er underordnet i den sammenhæng, at Rene Vegetars egen profil selv er falsk. Den rigtigte person bag navnet er en førtidspensionist fra Jylland som stemmer på Dansk Folkeparti. Rene Vegetar betragtes som lidt af en »tosse«, men man lader ham være fordi han »bare er en harmløs førtidspensionist«.

Mere aggressive er de typer der hele tiden skal have nogen med ud og slås. Igen og igen skriver de at muslimer og de røde skal »nakkes«,  »dræbes« eller »skydes«. Disse truende typer har meget voldsomme profilfotos og patriotiske navne. Under den brutale overflade sidder der dog oftest en person, der virker langt fra at være en person med modet eller evnen til at gå ud på gaden og slås. Sådan en person gemmer der sig under den profil som kalder sig selv for Krudt Urten. Krudt Urten forsøger at udgive sig for at være en højreradikal racist og skriver ofte ekstremt hadefulde og racistiske kommentarer men Krudt Urten hedder i virkligheden Kenneth og er en mand på omkring de 30, overvægtig og langt fra den kampklare type som han forsøger at udgive sig for at være.

screenshot-989

De aktivt højreradikale

Og så er der den tredje og mest hårde gruppe: De aktive medlemmer af SIAD og andre højreradikale grupper, primært Danmarks Nationale Front og White Pride. I den gruppe finder man også hooligans samt soldater tidligere udsendt i Irak og Afghanistan.

Mændene i denne gruppe har et særdeles hadefuldt syn på muslimer, og mange af dem er også racister med en fortid i andre højreradikale grupper. Det er tydeligt at se, at mens dem med en tæt relation til SIAD, White Pride og Danmarks Nationale Front måske ikke altid er enige i de mest direkte racistiske formuleringer, så er alle enige om at vi er i krig med muslimerne, der har tvangsislamiseret Danmark. Tonen blandt disse personer er ekstrem. Mange taler om at vi er i krig, og at der ikke er nogen politikere man kan stole på mere. De drømmer om at komme ud og slås med indvandrere, og mange af dem er parate til at ofre deres liv for at give muslimer modstand.

De Islamforskrækkede

Endelig består den fjerde gruppe af islamofober eller islam-kritikerne på nydansk. Dem der stemmer på Dansk Folkeparti og er medlem af  eller støtter Trykkefrihedsselskabet og måske Den Danske Forening. De bruger deres tid på at netværke og sprede anti-muslimsk propagnada.

Den hårde højreradikale gruppe og Islamofoberne er dem, der kommunikerer mest flittigt med hinanden. Kontakten bruges til spredning af anti-muslimsk propaganda. Selvom jeg har erklæret min racisme og skrevet på min væg at jeg ikke vil være venner med »sorte og perkere«, modtager jeg flere gange en anmodning om venskab fra en kendt islamkritisk mand med arabisk baggrund. Jeg ved at han tidligere har skrevet en bog om, hvordan islam skal reformeres og forgæves forsøgt at blive medlem af Dansk Folkeparti, der afviste.

Jeg undrer mig over hvorfor, denne arabiske mand gentagne gange anmoder om at blive ven med en racist. Til sidst accepterer jeg invitationen af  nysgerrighed, og opdager at han er venner med rigtig mange af mine venner, også de meget højreradikale og racisterne. Samtidig er deltager han aktivt i flere SIAD-grupper samt gruppen Nej til Moskeer i Danmark.

Afsløringen af Johnny White

Der sker ikke ret meget i mit netværk om dagen, der er mest gang i netværkeriet om aftenen. En aften udbryder der ballade fordi profilen kaldet »Johnny White«, der tidligere kaldte sig for Jan Nielsen og som ønskede »død over Margrethe S. Hansen« er blevet afsløret af bloggeren og Facebook-dokumentaristen Carl-Erik Zølck, der har fundet frem til Johnny White-profilens rigtige identitet.

Denne afsløring skaber uro i de lukkede hadegrupper. Johnny White er rasende og mener at der er en stikker i gruppen. Mine nye venner begynder at fare i totterne på hinanden, og der udbryder skænderier imellem dem. Som Bjarke ser jeg mit eget foto af SHansen dukke frem endnu en gang, med en række af kommentarer om at nu skal der hævnes. Johnny White vælger at forlade gruppen og sletter de fleste af os som venner, han stoler ikke mere på nogen. Bjarke ryger også fra hans venneliste.

Johnny White og Bjarke var ellers lige blevet så gode venner. Johnny White havde ovenikøbet inviteret Bjarke og et par andre fra gruppen hjem til sig selv. Vi skulle grille gris, lægge slagplaner, hilse på hinanden og så brænde Koranen og et kors af. Johnny White efterlader et indtryk af en uhyggeligt ekstremistisk person.

Efter at Johnny White forlader gruppen, synes flere at nogen af de mest udfarende nynazister og racister er for meget. SIAD-tilhængerne vil gerne af med dem, fordi den alt for åbenlyste racistiske retorik skader »sagen«. Flere SIAD-tilhængere argumenterer for at »det gælder jo om at holde sin sti ren i offentligheden for gør man ikke det hænger fjenden en ud som racist«.

Efter splittelsen vælger de mest ekstreme at oprette deres egen lukkede Facebook-gruppe »Aryan Front Danmark«. Bjarke bliver inviteret til at være administrator. Der sker ikke ret meget i gruppen, der råbes op om at vi skal ud og slås men ingen ved hvordan vi skal få organiseret os. Gruppen Aryan Front Danmark er et meget godt billed på hvor splittede det danske højreradikale miljø er.

SIAD-grupperne

Anderledes struktur er der på de i grupper, som SIAD-tilhængere har oprettet. Her er man glade for at komme af med typer som Johnny White, for nu kan man stole mere på hinanden. Der hersker hele tiden en paranoid stemning af at de røde vil ind og snage, og alle nye medlemmer skal tjekkes godt. Har man en helt lukket profil og kan ingen tale godt for én, kommer man ikke ind i varmen.

Nogle SIAD-tilhængere aftaler endda et hemmeligt kodeord, som man skal oplyse hvis man bliver nødt til at oprette en ny profil og gerne vil tilbage til netværket igen. Facebook sletter nemlig mange anti-muslimske profiler. SIAD tilhængerne begynder også at tale om at de vil til at oprette falske profiler som skal anvendes, når de skal lufte deres fordomme om muslimer eller chikanere folk fra gruppen Danmarks Løver.

I takt med at SIAD tilhængerne opretter nye falske profiler skærper de tonen og bliver mere ekstreme, det er som om at bare fordi man gemmer sig bag en falsk profil så er det i orden at være racist.

I næste del af artikelserien Forklædt som Racist på Facebook afsløres, at SIAD har dannet et ulovligt vagtværn bestående af tidligere soldater, som er parate til at angribe muslimer og venstreorienterede, og at et centralt medlem SIAD forsøger at hverve Bjarke, vel vidende at Bjarke er racist og støtter White Pride.

Chat mellem Bjarke og hans venner

Her bringer vi et udpluk af de samtaler profilen Bjarke Jensen har haft med sine venner.

Belinda forsøger at forklare Bjarke hvorfor de har oprettet lukket grupper hvor de hænger Margrethe Monika S Hansen og Carl Erik Zølk ud. Som man kan se så mener Belinda at Uriasposten er en side som Margrethe og Carl Erik står bag sammen med Kim Møller fra Uriasposten.

screenshot-1020

screenshot-1021

screenshot-1022

Billeder

Efter gentagne opfordringer bringer vi her et udpluk af dokumentation fra de grupper, som profilen Bjarke Jensen deltog i for at afdække højreradikale og nacistiske netværks adfærd på Facebook. Vi advarer om særdeles stærke og krænkende racistiske billeder, herunder et billede af et dødt menneske. Hvis du ikke er voksen, eller har det særlig dårligt ved at se den slags billeder, skal du ikke klikke på billederne nedenfor.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?