Menu

Netværket del 1: Et netværk af netværk

Netværket del 1: Et netværk af netværk

Der går en rød tråd fra antimuslimske protester i København til Geert Wilders ekstremistiske meninger om islam og muslimer og Sverigedemokraterne i Sverige, til demonstrationen mod moskeen ved Ground Zero i New York og over til amerikanske islamhadende fanatikere på den ultra-kristne højrefløj og deres ligeså islamhadende venner i den amerikanske Israel-Lobby. Denne røde tråd er Netværket.

Når voldelige hooligans fra den ny-fascisiske bevægelse English Defense Leauge råber racistiske slagsord mod muslimer og nej til islam og moskeer i England, så er det Netværket.

Medlemmer af English Defense Leauge

Når man på Youtube støder på en video som viser afbrænding af Koranen. Eller videoer som oplyser at muslimer i løbet af 20 år vil være i flertal i Europa. Når en blogs eneste emne er, hvorfor du skal holde med Israel og bekæmpe alt der har med islam og muslimer at gøre. Eller når et af de største dagblade i Danmark vælger at vise den muslimske profet Muhammed, karikeret på sådan en måde at religionen Islam og terrorisme bliver til et, så er det Netværket.

Når fremtrædende debattører og journalister udtaler sig stærkt generaliserende om muslimer ligesom Lars Hedegaard fra Trykkefrihedsselskabet, der i en video lagt ud på internettet kunne høres redegøre for at islam tillader muslimske fædre at voldtage deres døtre, så er det også Netværket.

Når en muslimhader som Anders Gravers fra Stop Islamiseringen af Danmark går på gaden med sine højreekstremister og spreder had mod muslimer gennem sin megafon, så er det Netværket.

Når en politiker som den hollandske Geert Wilders rejser rundt i Europa, USA og Israel og holder taler i synagoger hvor han siger at islam er det samme som nazismen, så er det også Netværket.

Når forfattere til antimuslimske konspirationsbøger som Eurabia, Londonistan, 1400-års Krigen, Den Muslimske Mafia og The Treat of Islam, træder frem som selvbestaltede eksperter uden nogensinde at have taget en akademisk uddannelse hverken i Islam eller andre religioner, så er det Netværket.

Netværket er nemlig ikke en fast organisation. Netværket er et net af personer, organisationer, bevægelser, politiske partier, hjemmesider og små aktionsgrupper, som på kryds og tværs af lande grænser forsøger at infiltrere politiske systemer og medierne og dermed sprede deres agitation imod islam og muslimerne. Fælles for dem alle er at de kæmper mod udbredelsen af Islam og mod integrationen af muslimer i vesten.

De kalder sig selv for mange navne nogen af dem er Counter-Jihad Alliance , Anti-Jihad Resistance og Lisistratar. Netværket har også en paraplyorganisation ved navn Civil Liberties Alliance. Det her siger Netværket om sig selv:

"There is no chain of command — nor will there ever be. No party line. No one in control of what happens. Our unity and mission arise from a common goal: to resist the Jihad in all its forms. Anything else is details"

"By himself, each of us is unimportant. But, in the aggregate, what we do is important. How we communicate is important. How we organize our actions: that’s what’s important."

Citaterne er hentet fra en af Netværkets blogs.

Netværket er overvejende pakket med højreekstremister, nationalister, ultrakristne, neo-konservative og zionistiske muslimhadere. Mange af de mest fremtrædende medlemmer kommer fra nationalistiske partier og foreninger på Europas yderste højrefløj. Mange er racister, og nogle er kendte holocaustbenægtere. Samtidig finder man også personer med jødisk baggrund i Netværket.

Ted Ekenroth fra Sverigedemokraterna

Filip De Winter fra Belgiske Vlaams BelangTed Ekenroth fra Sverigedemokraterna sammen med Robert Spencer

Robert Spencer på besøg hos Sverigedemokraterna i selskab med Ted Ekenroth.

Sverigedemokraterne har også kontakt til den nyfascistiske gruppe English Defense League. Alan Lake, et centralt medlem af English Defense League, har været rådgiver for Sverigedemokraterne i Counterjihad spørgsmål. Alan Lake er ligesom English Defense Leauge og Ted Ekeroth medlem af Netværket.

Som den britiske avis The Guadian skriver:

"But its lack of coherence has attracted the interest of those keen to harness the EDL's growing support.

They include Alan Lake, a London-based far-right activist who has advised Swedish nationalists on "countering jihad" and is advising the EDL in an attempt to broaden support with football fans and marshal events more carefully.

"We are catching a baby at the start of gestation," said Lake, who is considering funding the EDL. "We have a problem with numbers. We have an army of bloggers [in the far-right] but that's not going to get things done."

Alan Lake fra English Defense Leauge har også talt på en islamiserings konference i Sverige afholdt af Sverigedemokraterna.

Hans tale blev oploadet til You Tube af Kent Ekeroth fra Sverigedemokraterna. Kent Ekeroth er bror til Ted Ekeroth.

Alan Lake fra English Defense Leauge taler til konference holdt af Sverigedemokratererna

Se videoen her.

Geert Wilders taler for Netværket i en Synagoge

Medlemmer af Netværket samlet til en Konference

 

Det der binder Netværket sammen er én fælles holdning og samarbejde mod Islam: De ser Islam og muslimer som en stærk og farlig fjende, som vil opsluge hele den vestlige verden og Israel og må derfor stoppes. De arbejder aktivt på at skabe et fjendebillede af Islam, at opnå en i nogle tilfælde voldelig konfrontation. De ser deres arbejde som "modstandskamp" og taler om borgerkrig.

"So we need to realize we are in it for the long haul, and we need to be prepared for the rough times ahead. Parts of Europe will descend into civil war in the relatively near future, and the way that we have lived for the past sixty years will be gone."

But, in the aggregate, what we do is important. How we communicate is important. How we organize our actions: that’s what’s important. Our leaders no longer represent us, so any efforts to defend our civilization have devolved to ordinary people like us."

This is a very dangerous fight, some of us in this room will die – but that is a price we should be willing to pay, because it is better to loose your life, than to loose your freedom.

Man kan læse mere her.

Links til nogen af Netværkets største grupper og hjemmesider:

alt

Et par af Netværkets grupperEt netværk i Netværket

http://www.libertiesalliance.org/http://www.antijihadresistance.com/http://lisistratablog.wordpress.com/

http://analekta-informatics.blogspot.com/

http://www.facebook.com/group.php?gid=121494405656#!/group.php?gid=121494405656&v=info

http://www.youtube.com/user/AnalektaInformatics

http://4freedoms.ning.com/

http://s1.zetaboards.com/EDL_The_Forum/index/

http://sioe.wordpress.com/

http://www.meforum.org/

http://www.jihadwatch.org/

http://atlasshrugs2000.typepad.com/

http://www.securefreedomradio.org/

http://www.internationalfreepresssociety.org/

http://www.cjhsla.org/endorsements.php

http://www.geertwildersifa.com/

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/David-Horowitz-Freedom-Center/142432192446984?v=info&ref=ts

http://frontpagemag.com/

Der er hundreder af andre grupper og hjemmesider som kan findes frem ved at følge de links som P77  har lagt frem.

Her et et screenshots af en side i Netværkets Counter-Jihad kalender. Netværket udgiver kalenderen hvert år og den indholder en oversigt over blogs, organisationer og personer som er del af Netværket. Hver måned viser aktiviteter i de lande Netværket er aktivt i. Her ses den danske side i kalenderen. Her kan man se kalenderen for 2010.

Netværket udgiver en årskalender her er en side med information om kontakter og blogs i Danmark

Selv om Netværket skriver på deres hjemmesider at der ikke er en ledelse, så findes der dog ledende skikkelser, der som en form for ambassadører for Netværket arrangerer antijihad-konferencer eller demonstrationer mod islam og moskeer. Fælles for dem er at de sponsoreres af tænketanke og organisationer der hører til i den amerikanske Israel-lobby.

Især to personer står i front når Netværket afholder konferencer og demonstrationer: Amerikanerne Robert Spencer og Pamela Geller. De to er bindeleddet mellem de intellektuelle og de mere ekstremistiske i Netværket. Robert Spencer og Pamela Geller færdes hjemmevant blandt både ultraortodokse jøder, kristne og højreorienterede zionister, der er bekymret for at Islam skal gøre en ende på Israel, og blandt europas nyfascister og højreradikale racister, der ikke afstår fra at anvende vold mod muslimer og deres moskeer i Europa.

Pamela Geller og Robert Spencer

Geert Wilders taler ved Ground Zero for Stop Islamiseringen af Amerika

Pamela Geller og Robert Spencers arbejde i Netværket bliver sponoreret med penge fra amerikaneren David Horowitz, en fremtrædende neo-konservativ zionist og stifter af tænketanken David Horowitz Freedom Center. Centret har tætte bånd til både den amerikanske Israel-lobby og den yderste politiske højrefløj i Israel. David Horowitz Freedom Centret har i flere år sendt penge til den yderste højrefløj i Israel og sponsoreret bloggere, forfattere og foreninger i USA, som vil stå frem og agitere for at Islam ikke er en religion, men en politisk ideologi beslægtet med nazimen.

David Horowitz Freedom Center betaler Pamela Geller og Robert Spencer for at stå i front for Netværkets mange konferencer rundt omkring i Europa, USA og Israel, og for at køre deres blogs Atlas Shrugs, Jihadwatch.

Foruden Pamela Geller og Robert Spencers anti-muslimske aktiviteter, har David Horowitz også sponsoreret flere arrangementer hvor Geert Wilders var inviteret til at tale af Pamela Geller og Robert Spencer.

Marts 2009 Pamela Geller og David Horowitz

Robert Spencer bliver ofte promoveret af Netværket som ekspert i islam:

"Robert Spencer is the director of Jihad Watch, www.jihadwatch.org, a program of the David Horowitz Freedom Center, and the author of ten books. He is a weekly columnist for Human Events and FrontPage Magazine, and has led seminars on understanding Islam and jihad for the United States Central Command, United States Army Command and General Staff College, the U.S. Army's Asymmetric Warfare Group, the FBI, the Joint Terrorism Task Force, and the U.S. intelligence community."

Flere undersøgelser af Robert Spencers bøger om islam har dog afsløret fejl i hans dokumentation og adskillige islamforskere i den akademiske verden anklager Robert Spencer for lyve og bedrage om Islam. En længere kritisk udredning af Robert Spencers islamudlægninger kan læses her.

http://www.unc.edu/~cernst/courses/2004/026/001/spencer.htm

Et citat fra teksten.

"The publications of Spencer belong to the class of Islamophobic extremism that is promoted and supported by right-wing organizations, who are perpetuating a type of bigotry similar to anti-Semitism and racial prejudice."

Før den ortodokst kristne Robert Spencer blev berømt for sine mindre sandfærdige smæderangreb på Islam var han fast skribent på katolske hjemmesider, der var kendt for at sprede antimuslimske holdninger blandt katolikker i USA og i Europa.

Robert Spencers ultrakristne intersser gør sig også gældende i hans syn på de kristne korsridderes togter i Mellemøsten i 11- og 1200-tallet. For Robert Spencer var de kristne korsriddere slet ikke de brutale krigsherrer som historien ellers har tegnet et billede af; de var tværtimod kristne på befrielsesmission i et Mellemøsten hærget og brutalt invaderet af Muhammed og hans barbariske hær af muslimer. Ikke overraskende har denne udlægning af de kristne korstogter også mødt stærk kritik fra akademisk hold.

Pamela Gellers had til Islam og muslimer har gjort hende til en prominent person i Netværket. Websitet mediamatters.org giver en kritik af Pamela Geller og hendes mange ekstremistiske angreb på Islam, muslimer, Præsident Barack Hussein Obama, venstreorienterede jødere og de amerikanske demokraters politikere. Mediamatters beskriver rammende, hvordan Pamela Geller i flere år ene kvinde har sørget for at formidle anti-muslimsk agitation til jødiske kredse i USA. Det har hun gjort via sin egen blog Atlas Shrugs og ved at rejse rundt og afholde små intime aftenselskaber med gæstetalere som Trykkefrihedsselskabets danske formand Lars Hedegaard og den hollandske politiker Geert Wilders, begge hentet ind fra Netværket. De intime aftenselskaber bliver alle sponsoret af Netværkets medlemmer og af David Horowitz Freedom Centret. Lige fra Synagogers kvindeklubber til jødiske og neo-konservative studenterforeninger har Pamela Geller besøgt og advaret om at USA er ved at blive islamiseret og at Israel står for at blive udslettet, hvis ikke USA alliere sig endnu mere med Israel mod hendes muslimske fjender

Et andet af Pamela Gellers budskaber er at amerikanske jøder skal passe meget på ikke at støtte op om den ifølge hende socialistiske muslimske præsident Barack Hussein Obama.

Pamela Geller anser Præsident Barack Obama for at være en jødehadende muslim, som ikke engang er amerikansk statsborger og samtidig en hemmelig søn af den afdøde amerikanske sorte muslimske menneskerettighedsforkæmper Malcom X. Pamela Gellers konspirationer mod præsident Barack Hussein Obama er nået så vidt, at flere amerikanske medier kalder hendes smædeangreb på præsidenten Barack Obama for ekstremistiske, undergravende og rablende vanvittige.

Pamela Geller har i sine taler i den Amerikanske Zionistforening og til private aftenselskaber flere gange advaret amerikanske jøder om, at hvis de tier og ikke samarbejder om at organisere en modstand mod islam og Præsidenten, så risikerer de i sidste ende at blive forfulgt og dræbt den dag Barack Obama får indført Sharialov sammen med muslimer i USA.

Både Pamela Geller og Robert Spencer er flere gange blevet stærkt kritiseret af amerikanske organisationer, der overvåger internettet for racisme og hadtale. Organisationerne anklager dem for at fremme hadtale mod muslimer via deres blogs på internettet, og for at promovere højreekstremistiske europæiske grupper i USA. De sidste to nye højreekstremistiske gruppe som fik det blå stempel af Pamela Geller og Robert Spencer er den nyfacistiske hooligangruppe English Defense League og den dansk ledede antimuslimske gruppe Stop Islamiseringen af Danmark (Europa), som samarbejder med English Defense Leauge.

Blandt danskere som har haft den store ære af at blive introduceret i Netværket af Robert Spencer og Pamela Geller, er formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard, bladtegneren Kurt Westergaard og formanden for Stop Islamiseringen af Danmark/Europa Anders Gravers.

Pamela Geller og Anders Gravers

Lars Hedegaard, Pamela Geller og Robert Spencer

Da Lars Hedegaard og Kurt Westergaard udgav en fælles bog tilbage i 2009, hvor Lars Hedegaards tekster fra klummen Groft Sagt på Berlingske Tidende blev kombineret med tegninger af Kurt Westergaard, var det netop Pamela Geller og Robert Spencer der afholdt udgivelsesreceptionen i New York. Det var også de to som introducerede Lars Hedegaard for den amerikanske Israellobbys og de ultra-konseravtives gavmildhed når det gælder støtte af projekter som fremmer had til Islam og muslimer.

Pamela Geller spredte også Kurt Westergaards Muhammedtegning i USA og gjorde den til spydspids for sine anti-muslimske aktiviteter i USA.

Pamela Geller i sin Muhammed T-shirt

Med denne hjælpsomhed er det kun naturligt, at Robert Spencer i dag er tilknyttet som rådgivere til Trykkefrihedsselskabets afdeling i USA sammen med en række andre prominente medlemmer af Netværket.

USA.

Anders Gravers fra Stop Islamiseringen af Europa/Danmark/Amerika omgivet af højreekstremister under en demonstration i København

Anders Gravers fra Stop Islamiseringen af Europa og Amerika holder tale ved Ground Zero i New York

Her i 2010 er både Pamela Geller og Robert Spencer blevet de nye ledere af danskeren Anders Gravers antimuslimske netværk Stop Islamiseringen af Amerika, et netværk som der af flere organisationer i USA betegnes som en hadgruppe mod muslimer.

Et par citater fra en af de andre SIOA-ledere John Joseph Jay viser meget godt den opskrift Netværkets aktivistgrupper bruger:

"buy guns. buy ammo. be jealous of your liberties. and, understand, you are going to have to kill folks, your uncles, your sons and daughters, to preserve those liberties."

"every person in islam, from man to woman to child may be our executioner … there is no innocence. there are no innocent muslims. islam is subject to killing on grounds of political expediency on the same basis as islam kills its victims, and islam cannot ethically and morally claim otherwise."

Stop Islamiseringen af Amerika startede op i 2009 og blev den gang ledet  af Kendra Adams sammen med en mand som kalder sig selv for DL. Adams. Det lykkes ikke for dem at få skabt synlighed om Stop Islamiseringen af Amerika, og det på trods af at de forsøgte at indkalde til en demonstration mod en moské hvor der blandt andet skulle tages æsler og andre dyr med, og ved en anden lejlighed lavede Muhamed dukker i protest mod at legetøjs giganten Mattel havde sendt en Burka klædt Barbie på markedet. Det fremgår af en video på Youtube.

Så Netværket eksisterer. Ligesom det er sagt om det muslimske Al-qaeda netværk danner de en løst koblet organisation med grupper der samarbejder og koordinerer på kryds og tværs af hinanden. Og selv om Lars Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet, Anders Gravers og Stop Islamiseringen af Danmark/Europa/Amerika, English Defense League taler fra forskelige platforme, er de alle del af det samme Netværk.

Læs med i de næste artikler når vi sætter spot på to af de danske Anti-Jihad korstogsfarere, nemlig Lars Hedegaard og Anders Gravers.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?