Menu
  • Written by  SHansen
  • Email

Djævlen i detaljen, Lars Hedegaard og Muhammedtegningerne

Foto: Flickr/Gil Megidish

En lille ny detalje afslører at Jyllandspostens Kulturredakør Flemming Roses officielle forklaring, om hvad der skete før Jyllandpostens omstridte Muhammedtegninger blev udgivet, måske ikke helt holder vand.

De fleste kender til hudløshed. Jyllandspostens Kulturredaktør Flemming Roses officielle forklaring på hvorfor han valgte at offentliggøre 12 Muhammedtegninger i Jyllandsposten, hvor af især en vakte vrede hos muslimer i hele verdenen.

Ifølge Flemming Roses egne forklaringer efter at Muhammedkrisen var brudt ud og Dannebrog sat i brand, så anede han intet om at »helvede ville bryde løs« i kølvandet på de 12 Muhammedtegninger.

Noget tyder dog på, at Flemming Rose ikke har fortalt hele sandheden om, hvem han tog med på råd og hvad der skete op til før han besluttede sig for at udgive de tolv omstridte Muhammedtegninger. En lille video på Youtube gemmer nemlig en spændende lille detalje som ikke har været fremme før.

I videoen kan man se og høre den omstridte formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard på engelsk tale uformelt med Pamela Geller, en amerikansk neokonservativ blogger og redaktør for bloggen Atlas Shrugs. Pamela Geller har på det sidste gjort sig bemærket i kraft af sin rolle som frontkvinde i modstanden mod et muslimsk kulturcenter, som ønskes opført i nærheden af Ground Zero i New York. Pamela Geller er også leder og talskvinde for SIOA. SIOA er en gruppe under Stop Islamisation of Europe et, stærkt anti-muslimsk netværk, stiftet af danskeren Anders Gravers. SIOE samarbejder blandt andet med det højreradikale engelske hooligans netværk English Defence League.

På et tidspunkt i videoen (omkring 14:30 ) kommer Lars Hedegaard og Pamela Geller ind på situationen i Danmark og man hører Lars Hedegaard sige til Pamela Geller »Vil du have en lille hemmelighed at vide Pamela, Flemming Rose ringede til mig før han udgav tegningerne og spurgte mig om hvad jeg syntes om de tegninger og spurgte mig om han skal udgive dem eller ej. Jeg svarede ham at hvis du vælger at udgive de tegninger så vil helvede bryde løs og det vil blive langt værre end med Salaman Rushdi. Men jeg sagde at han skulle gå videre med dem og få dem ud, fordi vi skal ikke ligge under for araberne. Flemming Rose erklærede sig enig med mig og udgav få dage efter tegningerne«.

Hvis det Lars Hedegaard fortæller bloggeren Pamela Geller er sandt, så betyder det at Jyllandpostens Kulturredaktør Flemming Rose lyver, når han fortæller gang på gang, at han ikke var klar over hvilke voldsomme og alvorlige konsekvenser der var forbundet med udgivelsen af de 12 Muhammedtegninger. Og det betyder også at Lars Hedegaard allerede spillede med bag kulisserne før tegningerne blev udgivet og Muhammed krisen skudt i gang. Lars Hedegaard giver i videoen oven i købet udtryk for at det var ham som var den direkte og afgørende årsag til at Flemming Rose besluttede sig for at udgive de 12 Muhammedtegninger.

Se dét kan man kalde for en djævelsk lille detalje.

Se videoen hvor Lars Hedegaard interviewes af Pamela Geller (Se og lyt omkring 14.30 ):

Se videoen hvor Flemming Rose fortæller, at han slet ikke var klar over der ville komme voldsomme reaktioner over de 12 Muhammedtegninger (omkring 1.06 i videoen):

 

Læs mere:

En gennemgang af hele Muhammedkrisen og ikke et ord om at Flemming Rose havde været i kontakt med Lars Hedegaard få dage før han valgte at udgive de 12 Muhammedtegninger.

Læs om det antimuslimske netværk som Lars Hedegaard og andre danskere er medlem af:

https://p77.dk/politik-a-verden/52-internationalt/325-netvaerket-del-1-et-netvaerk-af-netvaerk

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?